21. mart 2013. Predsednica i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Italijom u razgovoru sa ambasadorom Italije u Srbiji

21. mart 2013. Predsednica i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Italijom u razgovoru sa ambasadorom Italije u Srbiji

Četvrtak, 21. mart 2013.

Predsednica i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Italijom razgovarali sa ambasadorom Italije u Srbiji

Predsednica i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Italijom razgovarali su danas sa ambasadorom Italije u Srbiji Nj.E. Armandom Varikiom.


Sanda Rašković Ivić, predsednica PGP sa Italijom istakla je da Srbija i Italija imaju tradicionalno dobre odnose i da je od velikog značaja dalje unapređenje međuparlamentarne saradnje, kao i saradnje u oblastima privrede i kulture.
Ambasador Armando Varikio ocenio je odnose između dve države kao prijateljske i istakao da je ostvarena intenzivna saradnja na poljima politike, ekonomije i kulture. Ambasador Varikio je naveo da Italija podržava proces evropskih integracija Srbije i pozdravio napore državnog vrha Srbije u rešavanju problema na teritoriji Kosova i Metohije. Ambasador Italije je upoznao članove PGP sa političkom situacijom u Italiji, kao i sa ekonomskim i socijalnim izazovima sa kojima se ova država suočava.
Tokom razgovora, govorilo se o privrednoj saradnji između dve države, o investicijama Italije na srpskom tržištu, kao i o mogućnostima daljeg produbljivanja saradnje između italijanskih i srpskih univerziteta.
Ambasador Varikio je istakao da će inicirati formiranje Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u italijanskom parlamentu, kako bi se međuparlamentarna saradnja dodatno unapredila.
Sastanku sa ambasadorom Italije su, pored predsednice PGP sa Italijom Sande Rašković Ivić, prisustvovali i članovi ove PGP Mirna Kosanović, Svetislava Bulajić, Karolj Čizik, Laslo Varga, Radoslav Milovanović, Biljana Pantić Prlja, Stefan Zankov, Dragan Čolić, Milica Vojić Marković, Jovan Palalić, Zlata Đerić i Ivan Bauer.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1