19. novembar 2013. Predsednica i članovi PGP sa Danskom sa ambasadorom Kraljevine Danske u Srbiji

19. novembar 2013. Predsednica i članovi PGP sa Danskom sa ambasadorom Kraljevine Danske u Srbiji

Utorak, 19. novembar 2013.

Predsednica i članovi PGP sa Danskom razgovarali sa ambasadorom Kraljevine Danske u Srbiji

Predsednica i članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Danskom razgovarali su danas u Narodnoj skupštini sa ambasadorom Danske u Srbiji, Nj.E. Mikaelom Borg-Hansenom (Michael Borg-Hansen).


Predsednica PGP sa Danskom Jelena Travar Miljević istakla je tradicionalno dobre odnose Srbije i Danske i izrazila uverenje za dalje unapređenje međuparlamentarne saradnje između dve države. Travar Miljević je ukazala na značajan iznos danskih donacija za unapređenje javnog sektora i podsticanja lokalnog ekonomskog razvoja u Srbiji, kao i na investicije danskih firmi na srpskom tržištu, čime su stvoreni uslovi za otvaranje novih radnih mesta. Izrazila je i zahvalnost na podršci Danske u evropskim integracijama Srbije.
U razgovoru sa ambasadorm Borg-Hansenom je konstatovano i da je ostvarena dobra saradnja između dve države u oblasti odbrane i unutrašnjih poslova, kao i da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u oblastima tekstilne i prehrambene industrije, poljoprivrede, informacionih tehnologija, građevine, energetike i zaštite životne sredine.
Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Danskom posebno su se osvrnuli na razvijen i efikasan sistem socijalne i zdravstvene zaštite u Danskoj i izrazili interesovanje da se bliže upoznaju sa sistemom i merama njene socijalne politike.
Sastanku sa ambasadorom Danske prisustvovali su, pored predsednice PGP sa Danskom i članovi ove PGP: Milica Dronjak, Zlata Đerić, Ljubica Milošević, Vera Paunović, Vesna Rakonjac, Slavica Saveljić i Mirko Čikiriz.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 3. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja