Ponedeljak, 5. oktobar 2015.

Predsednica Narodne skupštine sazvala Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine za petak, 9.oktobar 2015.godine.


Predsednica Narodne skupštine predložila je da se na ovoj sednici razmotri 12 tačaka dnevnog reda, i to Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o železnici i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti i interoperabilnosti železnice, koje je podnela Vlada.

Takođe, predloženo je razmatranje Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma o međunarodnom kombinovanom transportu između Vlade Republike Srbije i Vlade Slovačke Republike, Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o drumskom prevozu putnika i stvari i Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Tunis o drumskom prevozu putnika i stvari, koje je sve podnela Vlada.

Predloženo je da Narodna skupština razmotri i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu, Predlog zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o nadležnosti, merodavnom pravu, priznanju i izvršenju odluka i saradnji u materiji roditeljske odgovornosti i mera za zaštitu dece, koje je podnela Vlada.

Predsednica je predložila da se razmotre i Predlog za donošenje odluke o prestanku funkcije predsedniku Privrednog suda u Čačku i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koje je podneo Visoki savet sudstva.

Predloženo je i razmatranje Zbirne lista kandidata za izbor prve polovine članova Nacionalnog prosvetnog saveta na period od šest godina i Predlog odluke o razrešenju člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, koje je podneo Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

Sednica će biti održana u velikoj sali Doma Narodne skupštine, Trg Nikole Pašića 13, sa početkom u 10 časova.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
subota, 28. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja