12. februar 2015. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković u razgovoru sa predsednikom Skupštine Makedonije Trajkom Veljanoskim

12. februar 2015. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković u razgovoru sa predsednikom Skupštine Makedonije Trajkom Veljanoskim

Četvrtak, 12. februar 2015.

Predsednica Narodne skupštine sastala se sa predsednicima Vlade i Skupštine Makedonije

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, koja boravi u zvaničnoj poseti Makedoniji, sastala se danas sa predsednikom Skupštine Makedonije Trajkom Veljanoskim i predsednikom Vlade Makedonije Nikolom Grueskim, a na tim sastancima je istaknuto da su odnosi Srbije i Makedonije jako dobri, kao i da postoji zajednički interes da se dalje razvijaju, posebno u oblasti ekonomije.


Gojković i Grueski su naglasili da su dve zemlje posvećene evrointegracijama i izrazili nadu da će Evropska unija prepoznati značaj integracija Zapadnog Balkana i dati podršku politici proširenja.
Gojković je naglasila da evropske integracije predstavljaju prioritet za obe države i istakla da se saradnjom u regionu šalje dobar signal u okviru procesa evrointegracija.
Predsednica Skupštine je ukazala da je u dijalogu Beograda i Prištine napravljen značajan pomak i izrazila nadu da će EU prepoznati taj napredak, kao i da će to uticati na otvaranje nekog od pregovaračkih poglavlja.
Predsednik Vlade Makedonije Nikola Grueski je naglasio da su ukupni odnosi dve zemlje izuzetno dobri, kao i saradnja u oblasti ekonomije, ali da ima potencijala za unapređenje.
Grueski je rekao da je za dalji razvoj odnosa značajna predstojeća zajednička sednica dve vlade, koja će biti održana 16. februara.
Gojković se prethodno sastala i sa predsednikom Skupštine Makedonije Trajkom Veljanoskim i tom prilikom se založila za unapređenje međuparlamentrne saradnje i saradnje između skupštinskih radnih tela, posebno u okviru procesa evrointegracija.
Predsednica Skupštine Srbije razgovarala je i sa članovima grupe prijateljstva makedonskog parlamenta sa Srbijom, a sutra će imati sastanak i sa predsednikom Makedonije Đorđom Ivanovim.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3