8. jul 2014. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa predsednicom italijanske regije Frijuli Venecija Đulija

8. jul 2014. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa predsednicom italijanske regije Frijuli Venecija Đulija

Utorak, 8. jul 2014.

Predsednica Narodne skupštine razgovarala sa predsednicom italijanske regije Frijuli Venecija Đulija

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković razgovarala je danas sa predsednicom italijanske regije Frijuli Venecija Đulija Deborom Serakjani, koja je naglasila da Italija, tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, želi da pomogne evropski put Srbije.


Gojković je istakla da je Srbija u potpunosti opredeljena za evropski put i ekonomske reforme, pre svega radi poboljšanja životnog standarda građana. Predsednica je navela da je Narodna skupština spremna i administrativno i politički za donošenje reformskih zakona kako bi poboljšala stanje u ekonomiji, kao i za usklađivanje zakonodavstva sa Evropskom unijom.
Predsednica Narodne skupštine se zahvalila na podršci Italije članstvu Srbije u Evropskoj uniji i na stavu da se Unija nije umorila od proširenja, jer je podrška Srbiji ujedno i podrška Zapadnom Balkanu.
Serakjani je naglasila značaj uloge parlamenta u pristupanju Evropskoj uniji i navela da je regija, čija je predsednica, zainteresovana za proširenje ekonomske saradnje sa Srbijom, a u tom cilju, tokom njene posete, biće potpisana tri sporazuma.
Serakjani je prenela interes za dodatno investiranje u Srbiju i navela da će se u okviru italijanskog predsedavanja Unijom raditi na unapređenju regionalne saradnje, što će omogućiti lakši pristup evropskim fondovima i kvalitetniju upotrebu sredstava iz tih fondova.
Serakjani je predsednici Narodne skupštine uručila Program italijanskog predsedavanja EU.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2