18. jun 2014. Predsednica Narodne skupštine razgovarala sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore

18. jun 2014. Predsednica Narodne skupštine razgovarala sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore

Sreda, 18. jun 2014.

Predsednica Narodne skupštine razgovarala sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković razgovarala je danas sa potpredsednikom Vlade Crne Gore i ministrom spoljnih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem.


Predsednica Narodne skupštine rekla je na sastanku u Skupštini Srbije da su odnosi Srbije i Crne Gore najbolji od uspostavljanja samostalnosti.
„Naši odnosi su na izrazito visokom nivou, prijateljski, a svakako ima prostora da ih dodatno ojačamo“, rekla je Gojković.
I potpredsednik Vlade Crne Gore je naglasio da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri i da su unapređeni u protekle dve godine.
Lukšić je naglasio da odnose treba produbiti putem konkretnih kanala saradnje na pragmatičan način i ocenio da parlamenti dve zemlje imaju poseban značaj u tom procesu.
Gojković se zahvalila na pomoći koju je Crna Gora pružila Srbiji u katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju.
„Pomoć Crne Gore bila je značajna i brza, a još važnije je to da je bila od srca“, rekla je Gojković i navela da su poplave koje su pogodile region pokazale potrebu za još većom saradnjom.
Ukazujući da je pred Srbijom rad na otklanjanju posledica poplava, predsednica Narodne skupštine je rekla da je uverena da iako se Srbija u najvećoj meri mora osloniti na svoje snage, neće ostati sama na putu obnove.
Gojković i Lukšić su se složili da dve zemlje treba da nastave saradnju na svim poljima, posebno u oblastima ekonomije i evrointegracija.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
sreda, 31. maj

Ceo kalendar dogadjaja