18. mart 2015. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Portugalije

18. mart 2015. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Portugalije

Sreda, 18. mart 2015.

Predsednica Narodne skupštine razgovarala sa ministrom spoljnih poslova Portugalije

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Portugalije Rui Mašeteom, koji boravi u poseti Srbiji.


Gojković i Mašete složili su se da su odnosi Srbije i Portugalije tradicionalno veoma dobri, a da su susreti zvaničnika prilika da se dodatno unaprede.

Gojković je zahvalila Portugaliji na podršci našoj zemlji u procesu evrointegracija i zalaganju za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja ističući da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji spoljnopolitički prioritet.

Gojković je izrazila nadu da će se Mašete tokom posete uveriti u napredak, koji je Srbija ostvarila, ukazujući da su vlada i parlament posvećeni reformskom procesu i donošenju zakona, čiji je cilj usaglašavanje sa evropskim zakonodavstvom.

Mašete je izrazio snažnu podršku evrointegracijama Srbije i ocenio da je taj proces važan i za Srbiju i za Evropu.

Gojković i Mašete su razgovarali o ulozi Srbije u predsedavanju OEBS-om, a ministar spoljnih poslova Portugalije je ocenio da je uloga srpskog predsedavanja OEBS-om odlučujuća za poboljšanje stanja u kriznim područjima.

Na sastanku je bilo reči i o izazovima u borbi protiv terorizma, kao globalnog fenomena.

Gojković je upoznala Mašetea sa dopunama Krivičnog zakonika, koje je donela Narodna skupština, radi sprečavanja učešća naših državljana u konfliktima u inostranstvu i navela da poslanici na aktuelnoj sednici razmatraju Predlog zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2