3. jul 2014. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Bugarske

3. jul 2014. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Bugarske

Četvrtak, 3. jul 2014.

Predsednica Narodne skupštine razgovarala sa ministrom spoljnih poslova Bugarske

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Bugarske Kristijanom Vigeninom i tom prilikom je poručeno da su odnosi dve zemlje dobri i da ima prostora za njihovo unapređenje.


„Odnosi dve države kontinuirano su dobri, a uvek ima prostora da uspešna saradnja parlamenata i dve države bude dodatno unapređena“, istakla je Gojković.
Predsednica Narodne skupštine naglasila je značaj regionalne saradnje i navela da su prirodne nepogode, koju su pogodile Srbiju, a potom i Bugarsku pokazale koliko je važna regionalna solidarnost i saradnja.
Gojković je rekla da je Srbija zainteresovana da se nastavi saradnja i u okviru Dunavske Strategije i na zajedničkim projektima, a prilika će biti Konferencija dunavskih parlamentaraca u oktobru u Budimpešti.
Vigenin je naglasio da Bugarska podržava buduće članstvo Srbije u Evropskoj uniji i naveo da iskustvo Bugarske i njenog parlamenta može biti korisno za Srbiju posebno kada je reč o usklađivanju zakonodavstva sa evropskim.
Ministar spoljnih poslova Bugarske je rekao da su posete na najvišem nivou između Srbije i Bugarske dobar signal i za privrednike da prodube saradnju.
U sklopu regionalne saradnje ukazao je na značaj stabilnosti i mira za realizaciju projekata u različitim oblastima, tako i u energetici kao što je „Južni tok“.
„Verujem da je budućnost ispred nas, mir, saradnja i prosperitet regiona“, rekao je Vigenin.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2