7. mart 2016. Predsednica Narodne skupštine raspisala lokalne izbore

7. mart 2016. Predsednica Narodne skupštine raspisala lokalne izbore

Ponedeljak, 7. mart 2016.

Predsednica Narodne skupštine raspisala lokalne izbore

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji za 24. april 2016. godine, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima.


Predsednica Narodne skupštine je naglasila da se ta odluka ne odnosi na odbornike skupština gradova Beograda i Zaječara, kao ni na odbornike skupština opština Aranđelovac, Bor, Vrbas, Kovin, Kosjerić, Lučani, Majdanpek, Medveđa, Mionica, Negotin, Odžaci i Pećinci, jer su u tim lokalnim samoupravama održani vanredni lokalni izbori u periodu od 2013. do 2015. godine.

„Želim da pozovem građane Srbije, da 24. aprila izađu na izbore, kada će istovremeno biti održani parlamentarni i pokrajinski izbori i kada će imati priliku da, svojim odgovornim glasanjem, odluče o svim nivoima vlasti, a time i o budućnosti Srbije i o svojoj budućnosti“, naglasila je predsednica Skupštine Srbije.

Gojković je apelovala na sve učesnike izbora da kampanja bude fer, poštena i pozitivna i naglasila da oni koji zadobiju poverenje građana moraju da imaju na umu da odluke koje će donositi budu isključivo u interesu građana.

Potpisivanje Odluke o raspisivanju lokalnih izbora i izjavu predsednice Narodne skupštine možete pogledati ovde.