4. jul 2014. Predsednica Narodne skupštine i Odbora za prava deteta u razgovoru sa mladima bez roditeljskog staranja

4. jul 2014. Predsednica Narodne skupštine i Odbora za prava deteta u razgovoru sa mladima bez roditeljskog staranja

Petak, 4. jul 2014.

Predsednica Narodne skupštine i Odbora za prava deteta sa mladima bez roditeljskog staranja, u okviru projekta „Socijalna inkluzija – Generacija budućnosti“

Predsednica Narodne skupštine i Odbora za prava deteta Maja Gojković razgovarala je danas sa mladima bez roditeljskog staranja koji su u okviru projekta „Socijalna inkluzija – Generacija budućnosti“ posetili Skupštinu Srbije i upoznali se sa radom parlamenta.


Predsednica Narodne skupštine je tokom razgovora istakla da je svrha da mladi bez roditeljskog staranja steknu životno samopouzdanje, podstaknu i usmere da se bave poslom koji vole i koji ih zanima.
Kao jedan od dobrih primera, Gojković je navela život Stivena Pola Džobsa, koji nije odrastao uz svoje biološke roditelje, a postao je veoma uspešan.
Predsednica je mladima rekla da će možda upravo neko od njih postati poslanik i zastupati interese građana i mladih ljudi kao što su oni.
„Ubeđena sam da ću, kada za nekoliko godina ponovo budem razgovarala sa vama, razgovarati sa advokatima, inženjerima, arhitektama, novinarima, menadžerima i da ćete ostvariti svoje snove“, rekla je Gojković.
Predsednica Narodne skupštine se interesovala za ambicije i želje mladih koje je ugostila i poručila im da mogu računati na njenu podršku i kao predsednice Odbora za prava deteta i kao predsednice parlamenta.
Mladi su se, sa druge strane, interesovali kako je postala predsednica Narodne skupštine, kada je prvi put kročila u skupštinu, a preneli su joj i svoje utiske o poseti i obilasku skupštinske zgrade – velike i male sale, biblioteke i salona kneza Pavla.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2