28. april 2014. Susret predsednice Narodne skupštine Maja Gojković sa visokom predstavnicom Evropske Unije Ketrin Ešton

28. april 2014. Susret predsednice Narodne skupštine Maja Gojković sa visokom predstavnicom Evropske Unije Ketrin Ešton

Ponedeljak, 28. april 2014.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sastala se sa visokom predstavnicom Evropske Unije Ketrin Ešton

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković naglasila je značaj trenutka u kojem je visoka predstavnica Evropske unije, Ketrin Ešton, došla u posetu Srbiji, odmah nakon konstituisanja Narodne skupštine i izbora predsednika Vlade Republike Srbije i njegovog kabineta.


Posetu je ocenila kao podršku i značajan podstrek Srbiji na putu evrointegracija. Predsednica Parlamenta je istakla da je očigledno da je Srbija svojim izborom parlamentaraca uspostavila konsenzus oko evropskih integracija,kao prioriteta spoljne politike Srbije, budući da u Paplamentu nema ni jedne političke opcije koja smatra da put Srbije nije put članstva u Evropskoj uniji. Predsednica Narodne skupštine se zahvalila njenoj ekselenciji Ketrin Ešton na konkretnom učešću i zalaganju povodom procesa evrointegracija i pitanja Kosova i Metohije. Predsednica Narodne skupštine takođe je naglasila da usvajanje evropskih normi ne predstavlja samo instrument u procesime evrointegracija, već i nezavisnu vrednost unapređenja životnog standarda u Srbiji.
Visoka predstavnice EU Ketrin Ešton se zahvalila na dočeku i istakla da joj je velika čast i zadovoljstvo što je u poseti Srbiji u trenutku kada je formirana nova Vlada. Ona je istakla da zna koliki je značaj Skupštine u izazovima koji slede i da će se, s obzirom na uloženi napor u izradi Strategije za pridruživanje Evropskoj uniji, radovati napretku Srbije. Ona je istakla da joj je bila privilegija da radi sa političarima iz Srbije na dijalogu između Beograd i Prištine i predsednici Narodne skupštine i Vladi prenela najbolje želje svih 28 zemalja članica Evropske unije.
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković istakla je značaj uloge Pralamenta na putu koji je pred Srbijom: „Naša uloga je zakonodavna i mi smo spremni da budemo dan i noć u parlamentu, kako bi i administrativno i politički i na svaki drugi način usaglasili legislativu Srbije, sa legislativom Evropske Unije“. Predsednica Maja Gojković je ukazala na značaj koji Narodna skupština pridaje javnosti u radu izrazila zadovoljstvo visokom ocenom Srbije u Rezoluciji Evropskog Parlamenta. Takoće je podvukla značaj parlamentarne diplomatije za koju je odala priznanje prethodnom predsedniku Narodne skupštine, dr Nebojši Stefanoviću, i dodala da se nada nastavku intenzivne saradnji sa Evropskim parlamentom, sa čim se saglasila i visoka predstavnica Evropske unije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1