23. jun 2014. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Novog Zelanda

23. jun 2014. Predsednica Narodne skupštine u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Novog Zelanda

Ponedeljak, 23. jun 2014.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sastala se sa ministrom spoljnih poslova Novog Zelanda

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Novog Zelanda Marejem Mekalijem, koji se nalazi u poseti Srbiji.


Gojković je rekla da se poseta ministra spoljnih poslova Novog Zelanda može označiti kao istorijska, jer je reč o prvoj poseti ove vrste od normalizacije diplomatskih odnosa i naglasila da dve zemlje mogu da nađu mnogo modela saradnje na političkom i ekonomskom nivou.
Predsednica parlamenta upoznala je Mekalija o toku procesa evrointegracija Srbije i naglasila da pregovori sa Evropskom unijom hrabre države da uđu u ekonomske i političke reforme, što Srbija i čini.
Gojković je istakla da je cilj Srbije da reformskim zakonima, koji će se uskoro naći u Skupštini Srbije, poboljša ekonomski milje i postane najpoželjnija destinacija za ulaganje u regionu.
To su hrabre promene i uvereni smo da će doneti dobre rezultate i da će strani investitori naći interes da ulažu Srbiju, a naš interes je da zaposlimo što više ljudi“, rekla je Gojković i pozvala iinvestitore iz te zemlje da ulažu u Srbiju.
Ministar spoljnih poslova Novog Zelanda naglasio je da je put koji je odabrala Vlada Srbije dobar za zemlju i da doprinosi miru i stabilnosti u regionu.
Mekali je rekao da će ohrabriti privatni sektor Novog Zelanda da ulaže u Srbiju, posebno u oblasti poljoprivrede i obnovljivih izvora energije i naglasio da dve zemlje treba da rade na unapređenju veza, a da je na tom putu preduzet i jedan dodatni korak u vidu viznih olakšica.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
sreda, 31. maj

Ceo kalendar dogadjaja