24. mart 2021. Potpredsednik Narodne skupštine dr Muamer Zukorlić sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju dr Marijanom Ivanušom

24. mart 2021. Potpredsednik Narodne skupštine dr Muamer Zukorlić sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju dr Marijanom Ivanušom

Sreda, 24. mart 2021.

Potreba za reformom zdravstvenog sistema u Sandžaku

Potpredsednik Narodne skupštine dr Muamer Zukorlić sastao se danas sa direktorom Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju dr Marijanom Ivanušom, a tema razgovora bila je povećanje broja vakcinisanih građana na lokalnom nivou.


Dr Ivanuša se interesovao kako povećati broj građana na lokalu koji bi primili vakcinu protiv COVID 19, s obzirom da su istraživanja pokazala da jug Srbije ima manji broj vakcinisanih od centralne Srbije.

Dr Zukorlić izjavio je da postoji veliko nepoverenje građana Sandžaka u medicinsko osoblje, a da ključ povratka poverenja građana leži u kadrovskoj rekonstrukciji na tom području. On je naveo da, kada bi se promenila kadrovska struktura, bilo potrebno uključiti i ostale relevantne institucije u cilju promene stava u delotvornost vakcinacije.

Dr Zukorlić je izjavio da nauka ima svoj princip rada, ali da brzina širenja pandemije nije dozvoljavala nauci da daje konkretne odgovore na sva pitanja u borbi protiv širenja virusa i da su neki koraci na tom putu preskakani, što je dodatno zbunjivalo građane, pa je bilo relativno lako manipulisati netačnim informacijama, a samim tim došlo je i do rezervisanosti građana po pitanju vakcinacije.

Dr Ivanuša je zanimalo kako postići promenu u relativno kratkom periodu, odnosno kako vratiti poverenje građana i navesti ih na vakcinaciju, kao najbržeg i najdelotvornijeg načina u suzbijanju pandemije. Narodni poslanik je objasnio da brz put ne postoji, ali da on mora biti započet kako bi i same promene mogle nastupiti.

Sagovornici su se dogovorili da će obaviti i nekoliko razgovora na lokalu sa gradonačelnikom Novog Pazara, direktorom Opšte bolnice, kao i ljudima iz drugih struktura koji uvažavaju poverenje građana, kako bi mogli da započnu ovaj proces.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
utorak, 17. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja