30. jul 2015. Potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković i direktorka kancelarije USAID-a u Srbiji Aza El-Abd (Azza El-Abd)

30. jul 2015. Potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković i direktorka kancelarije USAID-a u Srbiji Aza El-Abd (Azza El-Abd)

Četvrtak, 30. jul 2015.

Potpredsednik Narodne skupštine prof.dr Vladimir Marinković razgovarao sa direktorkom USAID-a u Srbiji

Potpredsednik Narodne skupštine prof.dr Vladimir Marinković razgovarao je danas sa direktorkom kancelarije USAID-a u Srbiji Azom El-Abd (Azza El-Abd) o budućoj saradnji Narodne skupštine i USAID-a.


U razgovoru je ocenjeno da dosadašnju dobru saradnju Narodne skupštine i USAID-a treba nastaviti potpisivanjem sporazuma i realizacijom konkretnog programa, koji bi za cilj imao podizanje kapaciteta za ostvarivanje zakonodavne i kontrolne funkcije Narodne skupštine.

Potpredsednik Marinković zahvalio se na dosadašnjoj podršci kancelarije USAID-a jačanju kapaciteta, kako Narodne skupštine, tako i vladinih organizacija i nevladinog sektora u Srbiji. On je ocenio značajnim projekte USAID-a, koji imaju za cilj unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji i posebno istakao značaj saradnje koju Narodna skupština ostvaruje sa partnerskim organizacijama USAID-a, kao što su NDI i IRI. Marinković je dodao da bi program jačanja kapaciteta stručne službe, posebno u pogledu upravljanja ljudskim resursima, ali i jačanje kapaciteta narodnih poslanika za predstavljanje svog rada građanima i za podnošenje zakonskih predloga, bio od velike koristi Narodnoj skupštini.

Direktorka kancelarije USAID-a u Srbiji Aza El-Abd ocenila je da bi buduća saradnja Narodne skupštine i USAID-a trebalo da bude direktna, sa posebnim akcentom na potrebe Narodne skupštine u konkretnim oblastima. Kancelarija USAID-a je spremna da pruži podršku jačanju profesionalnih kapaciteta zaposlenih u stručnoj Službi, posebno u odborima, ali i savetodavnu podršku narodnim poslanicima, poslaničkim grupama i Ekonomskom kokusu.

Na sastanku je bilo reči o konkretnim poljima podrške, kao što su unapređenje strategije razvoja Narodne skupštine, jačanje kontrolne funkcije i upravljanje projektima, ali i o rokovima za realizaciju programa saradnje.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2