22. februar 2020. Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić i predsednik Grčko-srpske parlamentarne grupe prijateljstva Hristos Bukoros

22. februar 2020. Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić i predsednik Grčko-srpske parlamentarne grupe prijateljstva Hristos Bukoros

Subota, 22. februar 2020.

Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić razgovarao sa predsednikom Grčko-srpske parlamentarne grupe prijateljstva

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Veroljub Arsić sastao se danas, u Domu Narodne skupštine, sa predsednikom Grčko-srpske parlamentarne grupe prijateljstva Hristosom Bukorosom.


Arsić je istakao da se u poslednjih nekoliko godina intenzivirala saradnja Srbije i Grčke na svim nivoima, podsetivši na posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Ane Brnabić Grčkoj tokom prethodne godine. On je objasnio da postoji prostor za jačanje odnosa dveju zemalja, a kao oblasti koje mogu značajno doprineti unapređenju saradnje naveo je turizam i kulturu.

Potpredsednik je napomenuo da je na njegovu inicijativu započela sa radom Komisija za saradnju dva parlamenta i naglasio da je Poslanička grupa prijateljstva sa Grčkom jedna od najbrojnijih u Narodnoj skupštini, što sve govori o velikoj zainteresovanosti poslanika za razvoj prijateljskih odnosa i unapređenje parlamentarne saradnje sa ovom zemljom.

Arsić je izrazio veliku zahvalnost na konstantnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, pojasnivši da Srbija izuzetno ceni stav Grčke po pitanju tzv. samoproklamovane države Kosovo.

Predsednik Grčko-srpske parlamentarne grupe prijateljstva Hristos Bukoros rekao je da dve zemlje imaju posebnu, bratsku vezu, koja datira vekovima unazad, poručivši da će intenzivno raditi na tome da unapredi diplomatske odnose sa Srbijom i podigne ih na još viši nivo.

Bukoros je ukazao da se otvaraju mogućnosti za saradnju dva parlamenta, izraziši nadu da će što pre doći do posete članova PGP sa Grčkom njihovoj zemlji. On je istakao da Grčka ostaje pri svom stavu da nikada neće priznati nezavisnost srpske južne pokrajine, te dodao da Republika Srbija ima njihovu aktivnu podršku za članstvo u Evropskoj uniji.

Na kraju sastanka, sagovornici su ocenili da parlamentarna diplomatija može da da veliki doprinos razvoju odnosa dveju zemalja na svim nivoima.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5