24. septembar 2021. Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić sa delegacijom Radničke partije Crne Gore

24. septembar 2021. Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić sa delegacijom Radničke partije Crne Gore

Petak, 24. septembar 2021.

Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić održao sastanak sa delegacijom Radničke partije Crne Gore

Na samom početku sastanka potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić pozdravio je delegaciju Radničke partije Crne Gore, na čelu sa Maksimom Vučinićem narodnim poslanikom Skupštine Crne Gore.


Teme sagovornika ticale su se saradnje skupština dve države, ali i saradnje dva poslanička kluba PUPS - „Tri P“ i Demokratskog fronta Crne Gore. Dve partije sa veoma sličnim delovanjem, odnosno očuvanjem dostojanstva radničke klase, penzionera i privrednika razgovarali su o zaštiti interesovanja pomenutih grupa i saradnji koja će doprineti poboljšanju njihovih položaja u društvu. Krkobabić se interesovao i za trenutno stanje srpskog stanovništva i zaštiti njihovih interesa u Crnoj Gori i dodao da je politika Srbija takva da je uvek okrenuta dijalogu i razmeni ideja, ali da se odluke isključivo donose u interesu građana.

Maksim Vučinić je naveo da je pre godinu dana izabran za najmlađeg poslanika 27. saziva Skupštine Crne Gore, a da danas ima čast da svoju prvu diplomatsku misiju započne u nekadašnjoj Skupštini Savezne Republike Jugoslavije i potpredsednikom Narodne skupštine Stefanom Krkobabićem. Ukazao je na činjenicu da Srbiju i Crnu Goru pre svega povezuje zajednička istorija, porodice, pa i ekonomska saradnja, te da su takve veze neraskidive i da ih treba negovati i jačati.

Na sastanku sagovornici su posebnu pažnju posvetili i ekonomskoj saradnji, kao i osnaživanju postojećih i uspostavljanju novih vidova saradnje. Ove teme podržali su i Ivan Ivanović i Predrag Marojević, kao predstavnici Stručnog saveta Radnike partije, ali i potpredsednik partije Momčilo Manojlović.

O ekonomskoj saradnji narodni poslanik Dragan M. Marković, naveo je da PUPS primenjuje veoma uspešan model osnivanja privrednih zadruga, koje subvencioniše Vlada Republike Srbije, a koja predstavlja primer dobre prakse zapošljavanja mladih na selu i pomoći privrednim gazdinstvima.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subota, 16. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja