29. jun 2021. Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić u razgovoru sa preduzetnicama

29. jun 2021. Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić u razgovoru sa preduzetnicama

Utorak, 29. jun 2021.

Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić razgovarao sa delegacijom Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne Komore Srbije

Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić razgovarao je danas u Narodnoj skupštini sa delegacijom Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije, o mogućnostima za dalje unapređenje zakonodavnog okvira, kako bi se dodatno podstaklo i razvilo žensko preduzetništvo u Srbiji.


Potpredsednik Krkobabić istakao je da je u ovom, Dvanaestom sazivu Narodne skupštine, od njegovog konstituisanja, 30. avgusta 2020. godine, usvojeno 126 predloga zakona, od kojih se značajan broj tiče upravo oblasti ekonomije i poboljšanja uslova za privređivanje. On je istakao da Narodna skupština uvažava preduzetnike i preduzetnice u Srbiji, i da su razgovori sa njima od izuzetnog značaja za kvalitetan rad narodnih poslanika.

Direktorka Sektora preduzetništva, unutar kojeg deluje Sekcija ženskog preduzetništva Branislava Simanić, navela je da ovaj Sektor Privredne komore intenzivno radi na unapređivanju preduzetništva u Srbiji, sa posebnim akcentom na žensko preduzetništvo.

Cilj rada ove Sekcije je umrežavanje žena i promocija primera dobre prakse ženskog preduzetništva, navela je ona. Unutar Sekcije organizuju se konferencije, sastanci i besplatne edukacije, kako bi se unapredila znanja i veštine preduzetnica, i kako bi one bile konkurente na tržištu, ukazala je Simanić.

Sagovornici su se tokom sastanka složili da je nedostatak finansijskih sredstava glavna prepreka za otpočinjanje sopstvenog posla i daljeg unapređivanja poslovanja žena, ali je Branislava Simanić istakla i da, ipak, sve češće, žene ne ulaze iz nužde u preduzetništvo, već zato što poseduju dobru ideju i biznis plan.

Na sastanku je bilo reči i o važnim zakonskim rešenjima o kojima će Narodna skupština razmatrati u narednom periodu, kao što su zakoni o preduzetništvu i stečaju preduzetnika, koji će značajno olakšati rad preduzetnika, a naročito žena preduzetnica.

Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić posebno je naglasio važnost donošenja Zakona o socijalnom preduzetništvu, koji će predstavljati civilizacijski iskorak, kada je u pitanju preduzetništvo u Srbiji.

Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik Hadži Milorad Stošić.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4