Sreda, 22. maj 2013.

Potpredsednik Narodne skupštine Nenad Popović razgovarao sa zamenikom ministra poljoprivrede Ruske Federacije

Potpredsednik Narodne skupštine dr Nenad Popović razgovarao je 21. maja sa zamenikom ministra poljoprivrede Ruske Federacije Pavelom Semenovim o mogućnostima za povećanje izvoza domaćih poljoprivrednik i prehrambenih proizvoda u Rusiju.


Popović je istakao da je i za Srbiju i za Rusiju od velike važnosti da se maksimalno iskoriste prednosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje i izrazio nadu da će se izvoz srpskih proizvoda u Rusiju još više povećati.
Potpredsednik je ukazao i na veliki značaj saradnje srpskih i ruskih poljoprivrednih naučno-istraživačkih institucija koje, kako je objasnio, mogu značajno da utiču da poboljšanje kvaliteta proizvoda i povećanje robne razmene dve zemlje.
Zamenik ministra poljoprivrede Ruske Federacije Pavel Semenov je naglasio da je trenutni obim poljoprivredne razmene između dve zemlje 250 miliona dolara, ali da postoje uslovi da robna razmena već u narednoj godini bude duplirana.
Prema njegovim rečima, izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Rusije širom sveta u prvom kvartalu ove godine bio je 86 odsto veći nego u 2012. i istakao da je kvalitet i značaj pojedinih srpskih naučnoistraživačkih institucija, pre svega Instituta za kukuruz "Zemun Polje", vrlo dobro poznat širom Rusije. On je izrazio uverenje da će naučna saradnja u oblasti poljoprivrede biti značajno unapređena.
Rukovodilac Departmana za trgovinu i usluge grada Moskve Aleksej Nemerjuk je rekao da Srbija mora da iskoristi činjenicu da u Moskvi postoji velika potreba za robom i istakao da godišnja robna razmena Srbije i Moskve iznosi 60 miliona dolara.
U ruskoj delegaciji koja je posetila Srbiju bili su Pavel Semenov, zamenik ministra poljoprivrede Ruske Federacije, Mihail Orlov, direktor Departmana za tržište prehrambenih proizvoda, ribolov, prehrambenu i prerađivačku industriju u ministarstvu poljoprivrede, Aleksej Nemerjuk, šef Departmana za trgovinu i usluge grada Moskve, kao i nekoliko predstavnika velikih ruskih trgovinskih preduzeća.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
četvrtak, 11. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja