Ponedeljak, 27. maj 2013.

Potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač razgovarala sa delegacijom Parlamentarne skupštine NATO-a

Potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Političkog odbora (Pododbora za partnerstvo NATO-a) Parlamentarne skupštine NATO-a, koju predvodi Marit Nibak (Marit Nybakk), predsednica Pododbora za partnerstvo NATO.


Pozdravljajući u ime Narodne skupštine, članove delegacije, koju čine parlamentarci iz deset zemalja, potpredsednica Vesna Kovač je istakla dobru saradnju stalne delegacije Narodne skupštine sa PS NATO, što predstavlja potvrdu i kontunuirane dobre saradnje sa zemljama članicama ove međunarodne organizacije. Vesna Kovač upoznala je parlamentarce PS NATO-a sa aktuelnom političkom i bezbednosnom situacijom u Republici Srbiji, napredovanjem Srbije u procesu evropskih integracija i odnosima u regionu. Osvrnula se i na situaciju na Kosovu i Metohiji i izrazila očekivanje da će KFOR i dalje ostati ključni činilac koji garantuje bezbednost Srba i ostalog nealbanskog stanovništva.

Predsednica Pododbora Marit Nibak podržala je stav o tome da je važno da NATO bude prisutan na Kosovu i pozdravila napore koje Srbija ulaže da počne primena briselskog sporazuma o Kosovu. Ukazala je i na značaj regionalne stabilnosti i ocenila da je Srbija ostvarila značajan napredak u odnosima sa susednim zemljama. Ocenila je takođe da približavanje Srbije Evropskoj uniji može biti dobra osnova za regionalni ekonomski razvoj i podsticaj za ekonomsku saradnju zemalja zapadnog Balkana.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
utorak, 5. jul
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja