19.jun 2013. Potpredsednica Vesna Kovač i član Revizorskog suda Evropske komisije

19.jun 2013. Potpredsednica Vesna Kovač i član Revizorskog suda Evropske komisije

Sreda, 19. jun 2013.

Potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač razgovarala sa članom Revizorskog suda Evropske komisije

Potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač sastala se danas u Domu Narodne skupštine sa članom Revizorskog suda Evropske komisije Sabolčom Fazakašom (Szabolcs Fazakas).


Teme razgovora bile su politička i ekonomska situacija u Srbiji i njihov uticaj na odnose Srbije i EU, napredak Srbije u pripremama za pristupanje EU, napredak koji je naša zemlja postigla u upravljanju javnim finansijama i borbi protiv korupcije, kao i IPA finansijska pomoć koju je Srbija primila od Komisije.

Potpredsednica Narodne skupštine upoznala je predstavnika Evropskog revizorskog suda sa aktuelnom situacijom u Srbiji, posebno sa ekonomskom situacijom i izrazila nadu da će pozitivna odluka o početku pregovora sa Evropskom unijom omogućiti Srbiji da, koristeći pretpristupne fondove, poboljša trenutno lošu ekonomsku situaciju. Vesna Kovač je zahvalila na finansijskoj pomoći koju je naša zemlja do sada dobila od Evropske komisije i ocenila da su ta sredstva racionalno korišćena i da su doprinela institucionalnom jačanju Srbije. Posebno je ukazala na značaj jačanja kontrole trošenja javnih finansija i ocenila da će novi Zakon o javnim nabavkama doprineti efikasnijem upravljanju javnim finansijama i smanjenju korupcije.

Član Revizorskog suda Sabolč Fazakaš podržao je posvećenost Srbije na putu ka EU i napore koji se čine da se naša zemlja izbori sa najvećim izazovima, kao što su borba protiv korupcije i nastavak započetih reformi u oblasti državne uprave i pravosuđa. Ocenio je da su na tom planu učinjeni pozitivni koraci i da će Srbija i dalje imati podršku Evropske komisije u napredovanju ka evrointegracijama.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
nedelja, 26. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja