30. januar 2020. Potpisivanje Sporazuma o saradnji Poslaničke grupe Srpska napredna stranka i Kluba poslanika Ujedinjena Srpska iz Republike Srpske

30. januar 2020. Potpisivanje Sporazuma o saradnji Poslaničke grupe Srpska napredna stranka i Kluba poslanika Ujedinjena Srpska iz Republike Srpske

Četvrtak, 30. januar 2020.

Potpisan Sporazum o saradnji Poslaničke grupe Srpska napredna stranka i Kluba poslanika Ujedinjena Srpska iz Republike Srpske

Predsednik Poslaničke grupe SNS dr Aleksandar Martinović sastao se u Domu Narodne skupštine sa delegacijom Kluba poslanika Ujedinjena Srpska. Nakon sastanka predsednici dve poslaničke grupe potpisali su Sporazum o saradnji.


Martinović je ukazao da se o potpisivanju ovog sporazuma intenzivno govorilo u prethodnom periodu, napomenuvši da je ono usledilo samo dan nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Srpskoj.

Šef poslaničke grupe SNS izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da ugosti delegaciju Kluba poslanika Ujedinjena Srpska i istakao da se u proteklom periodu mnogo radilo na jačanju veza Srba u regionu.

„Srbija je sada jedna od ekonomski najjačih zemalja u ovom delu Evrope i po prvi put je u mogućnosti da finansijski pomogne srpskom stanovništvu u Republici Srpskoj“, naglasio je Martinović, podsetivši da je Vlada Srbije u protekle dve godine bespovratno investirala u različite projekte.

Šef Kluba poslanika Ujedinjena Srpska Kostadin Vasić objasnio je da je njihova politička partija mlada, ali da je za kratko vreme uspela da postane parlamentarna stranka i uzme učešće i na lokalu.

Prema njegovim rečima, prvenstveno je važna saradnja sa Republikom Srbijom i Srpskom naprednom strankom, a zatim i sa drugim političkim partijama u regionu.

„Veliko nam je zadovoljstvo što ovaj sporazum potpisujemo upravo sa SNS-om, koja je naš politički uzor i primer kako se mudrom politikom postižu dobri rezultati“, podvukao je Vasić.

Sastanku su prisustvovali i narodni poslanici Veroljub Arsić, dr Vladimir Orlić, prof. dr Marko Atlagić, Aleksandar Marković, Marijan Rističević i Sonja Vlahović.

Narodni poslanici su ukazali da će neke od zajedničkih tema u budućnosti biti očuvanje jezika i kulture, demografska obnova i povećanje nataliteta, kao i obezbeđivanje boljih uslova za mlade.

Video (1)

Četvrtak, 30. januar 2020. | potpisivanje Sporazuma o saradnji Poslaničke grupe Srpska napredna stranka iz Republike Srbije i Kluba poslanika Ujedinjena Srpska iz Republike Srpske 30.01.2020.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
utorak, 11. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja