29. maj 2020. Polaznici visokih studija bezbednosti i odbrane u poseti Narodnoj skupštini

29. maj 2020. Polaznici visokih studija bezbednosti i odbrane u poseti Narodnoj skupštini

Petak, 29. maj 2020.

Polaznici visokih studija bezbednosti i odbrane posetili Narodnu skupštinu

Polaznici visokih studija bezbednosti i odbrane posetili su danas Narodnu skupštinu, i tom prilikom razgovarali sa potpredsednikom Narodne skupštine Veroljubom Arsićem, predsednicom Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marijom Obradović i predsednikom Odbora za kontrolu službi bezbednosti mr Igorom Bečićem o nadležnostima i načinu rada Narodne skupštine i ovih njenih radnih tela.


Potpredsednik Arsić je, govoreći o nadležnostima Narodne skupštine, ukazao na zakonodavnu i izbornu, kao i da je tokom poslednjih saziva uložen veliki napor da se unapredi i kontrolna uloga Narodne skupštine, prvenstveno preko radnih tela.

Marija Obradović je polaznicima studija bezbednosti i odbrane navela da Odbor za odbranu i unutrašnje poslove ima značajnu ulogu u donošenju zakona iz tih oblasti, ali i u nadzoru nad sprovođenjem donetih zakona. Kontrola rada vojske i policije obezbeđuje se i razmatranjem tromesečnih izveštaja o radu odgovarajućih ministarstava na sednici Odbora, navela je Obradović i dodala da je posebno važno što je tokom njenog predsedavanja Odborom za odbranu i unutrašnje poslove postignuto da lično ministri pred članovima Odbora obrazlažu informaciju o radu, nakon čega se vodi konstruktivna rasprava.

Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti mr Igor Bečić istakao je važnost sektora bezbednosti za svaku državu pojedinačno, ali i globalno i naveo da je zato bitno da se u taj sektor kontinuirano ulaže kako bi se podizali tehnički i finansijski kapaciteti. Bečić je ukazao i na važnost parlamentarne diplomatije i učešća delegacija Narodne skupštine u međunarodnim parlamentarnim organizacijama koje se bave pitanjima bezbednosti, posebno naglasivši PS NATO i PS ODKB.

Visoke studije bezbednosti i odbrane predstavljaju organizacijsku celinu u Školi nacionalne odbrane, čiji su polaznici visoki funkcioneri ministarstava i agencija Vlade Republike Srbije, Narodne skupštine i drugih država iz regiona.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
četvrtak, 11. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja