Sreda, 11. april 2012.

Polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane u poseti Narodnoj skupštini

Prva klasa polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane posetila je danas Narodnu skupštinu, gde su nakon upoznavanja sa istorijom i umetničkim vrednostima zdanja Doma Narodne skupštine, razgovarali sa generalnim sekretarom Veljkom Odalovićem.


U razgovoru sa 15 polaznika Visokih studija, predstavnika ministarstava, Vojske Srbije, Vojske Bosne i Hercegovine, kao i Narodne skupštine, generalni sekretar Odalović istakao je osnovne karakteristike rada Narodne skupštine u protekle četiri godine. On je izrazio zadovoljstvo saradnjom Narodne skupštine i Vojne Akademije, posebno u pogledu obuka i programa usavršavanja u kojima učestvuju i predstavnici Narodne skupštine. Posebnu pažnju u predstavljanju rezultata rada generalni sekretar obratio je na zakonodavnu funkciju Narodne skupštine, ističući da je među 807 zakona i 217 drugih akata donetih u ovom sazivu, značajan broj onih koji se odnose na oblast odbrane i bezbednosti. On je naglasio da će u narednom periodu akcenat rada Narodne skupštine biti na unapređenju kontrolne funkcije, posebno u pogledu kontrole rada Vlade i službi bezbednosti. On je polaznike Visoke škole upoznao sa tekućim aktivnostima i obavezama Narodne skupštine i stručne Službe, osvrnuvši se i na rad Republičke izborne komisije na sprovođenju izbora za narodne poslanike i predsednika Republike. Generalni sekretar je sa ponosom istakao da je Narodna skupština ispunila sve svoje obaveze po pitanju procesa evropskih integracija i ponovio da je Evropska komisija pozitivno ocenila rad Narodne skupštine u prethodnom periodu. Narodna skupština postigla je zavidan nivo transparentnosti, saradnje sa međunarodnim organizacijama, ali i unapređenja rada stručne Službe donošenjem niza internih akata kojima se određuje pravac njenog razvoja u narednim godinama.
Pukovnik Slobodan Joksimović, načelnik Visokih studija bezbednosti i odbrane, upoznao je generalnog sekretara sa osnovnim principima rada i programom studija, čiji je fokus usmeren na aspekte strategijskog okruženja, bezbednosti i upravljanja sistemom nacionalne bezbednosti.
U nastavku posete polaznicima Visokih studija predstavnici Službe Narodne skupštine predstavili su organizaciju i rad stručne Službe, rad odbora Narodne skupštine, institut javnih slušanja i postupak kontrole nad radom Vlade, kao i delokrug rada Odbora za kontrolu službi bezbednosti, koji će biti kontituisan u novom sazivu. Poseta polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane završena je razgovorima o unapređenju saradnje Narodne skupštine i Vojne Akademije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
subota, 27. novembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja