Sreda, 19. jul 2006.

Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini za sredu, 19. jul, na Zahtev 92 narodna poslanika, koji su utvrdili sledeći dnevni red: 1. Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o Policijskoj akademiji, koji je podnela Vlada, 2. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma između Republike Srbije i Republike Crne Gore o regulisanju članstva u međunarodnim finansijskim organizacijama i razgraničenju finansijskih prava i obaveza, koji je podnela Vlada.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini za sredu, 19. jul, na Zahtev 92 narodna poslanika, koji su utvrdili sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o Policijskoj akademiji, koji je podnela Vlada,

2. Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma između Republike Srbije i Republike Crne Gore o regulisanju članstva u međunarodnim finansijskim organizacijama i razgraničenju finansijskih prava i obaveza, koji je podnela Vlada.

Posle obraćanja ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića, Narodna skupština je zaključila pretres u načelu o Predlogu zakona o prestanku važenja Zakona o Policijskoj akademiji, a nakon uvodnih objašnjena ministra finansija Mlađana Dinkića i načelni pretres o Predlogu zakona o ratifikaciji Sporazuma između Republike Srbije i Republike Crne Gore o regulisanju članstva u međunarodnim finansijskim organizacijama i razgraničenju finansijskih prava i obaveza.

Narodna skupština je, na predlog Administrativnog odbora, konstatovala da je prestao mandat pre isteka vremena na koje je izabran narodnom poslaniku dr Miroslavu Nedeljkoviću, izabranom sa Izborne liste Srpska radikalna stranka-dr Vojislav Šešelj, danom nastupanja smrti.

U Danu za glasanje, koji je predsednik odredio odmah po završetku rasprave, Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o policijskoj akademiji i Predlog zakona o ratifikaciji Sporazuma između Republike Srbije i Republike Crne Gore o regulisanju članstva u međunarodnim finansijskim organizacijama i razgraničenju finansijskih prava i obaveza.

Zaključujući Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je zahvalio narodnim poslanicima na odgovornom i napornom dosadašnjem radu i podsetio da je Narodna skupština do sada u ovom skupštinskom sazivu usvojila 258 zakona.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5