22. jul 2019. Petnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

22. jul 2019. Petnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Ponedeljak, 22. jul 2019.

Petnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je, na zahtev 159 narodnih poslanika, Petnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu, za ponedeljak, 22.jul, sa početkom u 10 časova.


U zahtevu za održavanje sednice određen je sledeći dnevni red:

  1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koji je podnela Vlada;

  2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji je podnela Vlada;

  3. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uspostavljanju zajedničkih kontrola na graničnom prelazu za međunarodni drumski saobraćaj Preševo (Republika Srbija) - Tabanovce (Republika Severna Makedonija), koji je podnela Vlada;

  4. Predlog odluke o prestanku dužnosti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji je podneo Odbor za kulturu i informisanje i

  5. Predlog odluke o izboru Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji je podneo Odbor za kulturu i informisanje.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 2. i 3. dnevnog reda sednice i zajednički jedinstveni pretres o tačkama 4. i 5. dnevnog reda sednice.

U nastavku rada, Narodna skupština započela je načelni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koji je narodnim poslanicima obrazložila predstavnik predlagača, ministarka pravde Nela Kuburović.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je načelni pretres o prvoj tački dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 23. jula, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Aleksandar Šešelj, Bojan Torbica, Aleksandar Stevanović, Đorđe Vukadinović, Miletić Mihajlović i Marko Parezanović, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština obavila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 2. i 3. dnevnog reda sednice, odnosno o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti i Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uspostavljanju zajedničkih kontrola na graničnom prelazu za međunarodni drumski saobraćaj Preševo (Republika Srbija) - Tabanovce (Republika Severna Makedonija).

Predstavnica predlagača, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović predloge zakona obrazložila je narodnim poslanicima.

Trećeg dana rada, 24. jula, Narodna skupština obavila je zajednički jedinstveni pretres o Predlogu odluke o prestanku dužnosti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Predlogu odluke o izboru Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Predloge odluka obrazložio je predstavnik predlagača Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje.

U nastavku rada, Narodna skupština započela je i do kraja dana vodila raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Četvrtog dana rada, 25. jula, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Nada Lazić, Aleksandar Šešelj, dr Vesna Ivković, Marijan Rističević i Ivana Nikolić, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština nastavila je i do kraja dana zaključila raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju.

Petog dana rada, 26. jula Narodna skupština započela je i u nastavku rada završila pretres u pojedinostima Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković odredila je petak, 26. jul, sa početkom u 18.00 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Petnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Dan za glasanje

U danu za glasanje, 26, jula, Narodna skupština većinom glasova narodnih poslanika usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Severne Makedonije o uspostavljanju zajedničkih kontrola na graničnom prelazu za međunarodni drumski saobraćaj Preševo (Republika Srbija) - Tabanovce (Republika Severna Makedonija).

Narodni poslanici usvojili su i Predlog odluke o prestanku dužnosti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji je podneo Odbor za kulturu i informisanje i Predlog odluke o izboru Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji je podneo Odbor za kulturu i informisanje. Za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti izabran je Milan Marinović.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Petnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.


Video (14)

Ponedeljak, 22. jul 2019. | Petnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 22.07.2019.(I)

Ponedeljak, 22. jul 2019. | Petnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 22.07.2019.(II)

Ponedeljak, 22. jul 2019. | Petnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 22.07.2019.(III)

Ponedeljak, 22. jul 2019. | Petnaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 22.07.2019.(IV)

Utorak, 23. jul 2019. | nastavak Petnaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 23.07.2019.(I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 9


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2