28. maj 2018. Petnaesta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

28. maj 2018. Petnaesta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Ponedeljak, 28. maj 2018.

Petnaesta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Petnaestu posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu za ponedeljak, 28. maj 2018. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Predsednica je za ovu sednicu utvrdila dnevni red sa jednom tačkom i to:

- Izbor i polaganje zakletve člana Vlade.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić za ministra finansija predložila je Sinišu Malog, a svoj predlog premijerka je obrazložila pred narodnim poslanicima.

U nastavku rada, predsedavajuća sednici Maja Gojković pozdravila je u ime narodnih poslanika i u svoje ime predsednika parlamenta Republike Gane Arona Majkla Okvaja, koji se nalazi sa svojom delegacijom u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je pretres o kandidatu za člana Vlade.

Drugog dana rada, 29. maja, pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Slaviša Ristić, Marko Đurišić, Vladimir Đurić, Miljan Damjanović, Aleksandra Čabraja, dr Ana Stevanović, Marija Janjušević, mr Aleksandra Jerkov, Marijan Rističević i prof. dr Marko Atlagić zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Predsedavajuća sednici Maja Gojković pozdravila je u ime narodnih poslanika i u svoje ime delegaciju Republike Gvineje Bisao, na čelu sa predsednikom parlamenta, gospodinom Siprianom Kasamom, koji je ujedno i predsednik izvršnog komiteta Afričke parlamentarne unije, a koji su pratili deo sednice sa galerije sale Narodne skupštine. Predesdnica Narodne skupštine Maja Gojković, tom prilikom, zahvalila se predsedniku Siprianu Kasamu i članovima delegacije na poseti Narodnoj skupštini Republike Srbije, i na jasno iskazanim stavovima poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

U nastavku rada, Narodna skupština nastavila je pretres o kandidatu za člana Vlade i do kraja dana obavila raspravu o jedinoj tački dnevnog reda 15. posebne sednice Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu.

Pošto je Narodna skupština, obavila raspravu o jedinoj tački dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić odredio je kao Dan za glasanje o predlogu kandidata za člana Vlade i polaganje zakletve, utorak, 29. maj 2018. godine, sa početkom u 16.00 časova.

Dan za glasanje o predlogu kandidata za člana Vlade

U Danu za glasanje o predlogu kandidata za člana Vlade, 29. maja 2018. godine, narodni poslanici su javnom prozivkom glasali o izboru člana Vlade. Većinom od 154 glasova narodnih poslanika Narodna skupština izabrala je Sinišu Malog za ministra finasija u Vladi Republike Srbije.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je ministru finasija Siniši Malom na izboru i poželela mu uspeh u radu.

Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika, na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice, i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Polaganje zakletve člana Vlade

Posle završenog glasanja, ministar finansija položio je zakletvu čitanjem teksta utvrđenog Zakonom i potpisao tekst zakletve.

Polaganju zakletve prisustvovali su i predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar pravde Nela Kuborivić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje jedine tačke dnevnog reda ove sednice i odlučivanje o njoj, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Petnaestu posebnu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.


Video (9)

Ponedeljak, 28. maj 2018. | Petnaesta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 28.05.2018. (I)

Ponedeljak, 28. maj 2018. | Petnaesta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 28.05.2018. (II)

Ponedeljak, 28. maj 2018. | Petnaesta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 28.05.2018. (III)

Ponedeljak, 28. maj 2018. | Petnaesta posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 28.05.2018. (IV)

Utorak, 29. maj 2018. | nastavak Petnaeste posebne sednice Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 29.05.2018. (I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 4


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2