Četvrtak, 22. septembar 2022.

Peta sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, održanoj 22. septembra 2022. godine, članovi Odbora razmotrili su ostavku koju je na funkciju narodnog poslanika podneo Vladan Đukić.


Predsednik Odbora je predložio da se Narodnoj skupštini podnese izveštaj o nastupanju slučaja iz člana 131. stav 1. tačka 6. Zakona o izboru narodnih poslanika u kome se podnošenje ostavke navodi kao jedan od razloga za prestanak mandata narodnom poslaniku, s predlogom da Narodna skupština konstatuje prestanak mandata imenovanom narodnom poslaniku. Odbor je prihvatio predlog.

Članovi Odbora razmotrili su rešenje Republičke izborne komisije o dodeli mandata narodnog poslanika radi popune upražnjenih poslaničkih mesta u Narodnoj skupštini.

Odbor je, postupajući u skladu sa odredbama člana 199. Poslovnika Narodne skupštine, izvršio uvid u Rešenje Republičke izborne komisije i uverenja o izboru narodnih poslanika Dalibora Šćekića, Srđana Simića, Andrijane Avramov, Sandre Joković i Edisa Durgutovića, izabranih sa Izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ - ZAJEDNO MOŽEMO SVE; Dragana Vulića, Sanje Ćalović i Đorđa Kosanića, izabranih sa Izborne liste IVICA DAČIĆ - PREMIJER SRBIJE; Zorana Stojanovića, Ljubinka Đurkovića i Aleksandra Jerkovića, izabranih sa Izborne liste DR MILOŠ JOVANOVIĆ - NADA ZA SRBIJU - Srpska koalicija NADA - Nacionalno demokratska alternativa - Demokratska stranka Srbije (DSS) - Za Kraljevinu Srbiju (MONARHISTI) - Vojislav Mihailović i Olivere Lazović, izabrane sa Izborne liste Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM - VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka) i utvrdio da su podaci o izboru narodnih poslanika istovetni sa podacima iz Rešenja Republičke izborne komisije, čime su se stekli uslovi za potvrđivanje mandata imenovanim narodnim poslanicima.

Odbor je predložio da Narodna skupština odmah po prijemu ovog izveštaja, konstatuje potvrđivanje mandata novoizabranim narodnim poslanicima Daliboru Šćekiću, Srđanu Simiću, Andrijani Avramov, Sandri Joković, Edisu Durgutoviću, Draganu Vuliću, Sanji Ćalović, Đorđu Kosaniću, Zoranu Stojanoviću, Ljubinku Đurkoviću, Aleksandru Jerkoviću i Oliveri Lazović.

Članovi Odbora razmotrili su i usvojili Predlog odluke o dopunama Odluke Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja o unutrašnjem redu u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije.

Odbor je u nastavku rada usvojio Predlog odluke o rasporedu korišćenja kancelarija u Domu i Zgradi Narodne skupštine. Ovom Odlukom određuje se raspored korišćenja kancelarija u Domu Narodne skupštine, Trg Nikole Pašića 13 i Zgradi Narodne skupštine, Kralja Milana 14 za potrebe predsednika Narodne skupštine i narodnih poslanika, generalnog sekretarijata Narodne skupštine i Republičke izborne komisije.

Na kraju sednice, razmotrena je Informacija u vezi sa rasporedom sedenja narodnih poslanika u Velikoj sali za održavanje sednica Narodne skupštine u Domu Narodne skupštine.

Predsednik Obora predložio je članovima Odbora da usvoje zaključak:

„U Velikoj sali Doma Narodne skupštine gde se održavaju plenarne sednice, utvrđeno je da postoji neslaganje u vezi sa rasporedom sedenja narodnih poslanika koji sede u segmentu dva Velike sale, te se ovlašćuje predsednik Odbora da uputi dopis predsednicima poslaničkih grupa, radi dostavljanja predloga rešenja rasporeda sedenja u segmentu dva“.

Članovi Odbora usvojili su predloženi zaključak.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Milenko Jovanov, a prisustvovali si članovi i zamenici članova Odbora, dr Uglješa Mrdić, Đorđe Komlenski, Slaviša Ristić, Dragana Rakić, Vojislav Mihailović, Ana Miljanić, Boško Obradović, Dunja Simonović Bratić, Aleksandar Marković, Sanja Marić, Stefan Jovanović, Sandra Božić i Života Starčević.Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Četvrtak, 22. septembar 2022. | Peta sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja 22.09.2022.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
subota, 23. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja