8. novembar 2012. godine Peta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini

8. novembar 2012. godine Peta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini

Četvrtak, 8. novembar 2012.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije mr Nebojša Stefanović sazvao je Petu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2012. godini za četvrtak, 8. novembar 2012. godine, sa početkom u 12 časova.


Narodna skupština utvrdila je dnevni red:

1. Predlog odluke o izboru Saveta guvernera Narodne banke Srbije, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine,

2. Predlog odluke o izboru direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine,

3. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela poslanička grupa Jedinstvena Srbija.

Na početku sednice, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Arpad Fremond, Žika Gojković, Aleksandra Jerkov, Judita Popović, Milan Lapčević, Nebojša Zelenović i Miodrag Linta zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, prihvatila predlog narodnog poslanika Veroljuba Arsića da se obavi zajednički jedinstveni pretres o tačkama 1. i 2. dnevnog reda sednice.

Do kraja rada, Narodna skupština vodila je i zaključila zajednički jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izboru Saveta guvernera Narodne banke Srbije i Predlogu odluke o izboru direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine.

Drugog dana rada, 13. novembra, Narodna skupština prihvatila je da se po hitnom postupku u dnevni red ove sednice uvrste Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka, 8. novembra i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podneo predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović, 9. novembra 2012. godine.
Na početku sednice, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Siniša Kovačević, Aleksandar Jugović, Zlata Đerić, Ranka Savić i Srđan Šain zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.
U nastavku rada, Narodna skupština obavila je jedinstveni pretres o predlozima odluka.
Pošto je Narodna skupština zaključila pretres o tačkama dnevnog reda Pete sednice Drugog redovnog zasedanja, predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović odredio je utorak, 13. novembar 2012. godine, sa početkom u 10.50 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Pete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2012. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 13. novembra 2012. godine, Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika donela Odluku o izboru Saveta guvernera Narodne banke Srbije i Odluku o izboru direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, nakon čega je predsednik Narodne skupštine, u ime narodnih poslanika i u svoje ime, čestitao na izboru novoizabranim članovima Saveta guvernera NBS i direktoru Uprave uprave za nadzor nad finansijskim institucijama i poželeo im uspeh u radu.
Narodna skupština usvojila je: Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine, koji je podnela poslanička grupa Jedinstvena Srbija, Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podneo predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović.
U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika i odlučila da nije bilo povrede Poslovnika.
Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačaka dnevnog reda i odlučivanje o njima, predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović zaključio je Petu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2