Četvrtak, 28. septembar 2006.

Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2006.godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je, na Zahtev 120 narodnih poslanika, Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije za četvrtak, 28. septembar 2006. godine, sa početkom u 12 časova.Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je, na Zahtev 120 narodnih poslanika, Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije za četvrtak, 28. septembar 2006. godine, sa početkom u 12 časova.

U Zahtevu za održavanje Osmog vanrednog zasedanja, utvrđen je sledeći dnevni red:

1. Predlog odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije, koji
je podneo narodni poslanik Predrag Marković,
2. Predlog odluke o imenovanju predsednika i zamenika člana Republičke izborne komisije, koji
je podneo narodni poslanik Zoran Nikolić,
3. Izbor dva člana Programskog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije koji se biraju iz reda
poslanika, na predlog Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije,
4. Zahtev predsednika Republike Srbije da Narodna skupština Republike Srbije, saglasno
članu 84. Ustava Republike Srbije ponovo glasa o Zakonu o izmenama i dopunama Zakona
o radiodifuziji.

Odmah po okončanju sednice Sedmog vanrednog zasedanja Narodne skupštine, narodni poslanici su počeli razmatranje tačaka dnevnog reda utvrđenih u Zahtevu za održavanje sednice Osmog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini.

Na početku pretresa Predloga odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je, u svojstvu predlagača, obrazložio izmene i dopunePoslovnika.

Pošto je obavljen jedinstveni pretres o Predlogu odluke, zaključeno je da Narodna skupština u danu za glasanje odlučuje o Predlogu odluke i podnetim amandmanima.

Narodni poslanici obavili su jedinstveni pretres o Predlogu odluke o imenovanju predsednika i zamenika člana Republičke izborne komisije.

Zaključeno je da Narodna skupština u danu za glasanje odlučuje o Predlogu odluke u celini.

Narodni poslanici su obavili jedinstveni pretres o izboru dva člana Programskog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije koji se biraju iz reda poslanika, na predlog Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije

Pošto je obavljen jedinstveni pretres o ovoj tački dnevnog reda, zaključeno je da Narodna skupština u danu za glasanje odlučuje o izboru dva člana Programskog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije.

U nastavku rada, narodni poslanici su razmotrili Zahtev predsednika Republike Srbije da Narodna skupština Republike Srbije, saglasno članu 84. Ustava Republike Srbije, ponovo glasa o Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji.

Zaključeno je da Narodna skupština, u skladu sa navedenim odredbama Ustava Republike Srbije i Poslovnika Narodne skupštine, u danu za glasanje, ponovo glasa o Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji.

Pošto je Narodna skupština završila raspravu o tačkama dnevnog reda ove sednice, određen je 29. septembar kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda sednice Osmog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini.

U Danu za glasanje, Narodna skupština je, jednoglasno, sa 129 glasova, usvojila Predlog odluke o izmenama i dopunama Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije.

Narodna skupština je sa 126 glasova, usvojila Predlog odluke o imenovanju predsednika i zamenika člana Republičke izborne komisije, sa ispravkom, u celini.

Narodna skupština je sa 98 glasova izabrala narodnog poslanika Aleksandra Vučića člana Programskog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije.

Narodna skupština je sa 85 glasova izabrala narodnog poslanika Momira Markovića za člana Programskog odbora Radiodifuzne ustanove Srbije.

Narodna skupština je sa 115 glasova ponovo izglasala Zakon o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačakadnevnog reda ove sednice i odlučivanje o njima, predsednik Marković je zaključio sednicu Osmog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2006. godini.

Istovremeno je obavestio narodne poslanike da redovno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije počinje 1. oktobra 2006. godinePrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
nedelja, 2. april
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja