Petak, 15. jul 2005.

Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini

Za Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije, koje je predsednik Predrag Marković sazvao na zahtev 105 narodnih poslanika, za petak, 15. jul 2005. godine utvrđen je sledeći dnevni red:1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, koji je podnela Vlada Republike Srbije,2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2005. godinu, sa predlozima odluka o davanju saglasnosti na:a) Odluku o izmenama finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlnih za 2005. godinu,b) Odluku o izmenama finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje poljoprivrednika za 2005. godinu,v) Odluku o izmenama finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje samostalnih delatnosti za 2005. godinu,g) Odluku o izmenama finansijskog plana Republičkog zavoda za zdravstvreno osiguranje za 2005. godinu,d) Odluku o izmenama finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2005. godinu, koje je podnela Vlada Republike Srbije,3. Prestanak dužnosti, razrešenje i izbor nosilaca pravosudnihfunkcija,4. Predlozi odluka o izmeni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koje su podneli narodni poslanici Tomislav Nikolić, predsednik Poslaničke grupe SRS, Miloš Aligrudić, predsednik Poslaničke grupe DSS i Miloljub Albijanić, predsednik Poslaničke grupe G17 plus.


Za Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije, koje je predsednik Predrag Marković sazvao na zahtev 105 narodnih poslanika, za petak, 15. jul 2005. godine utvrđen je sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2005. godinu, sa predlozima odluka o davanju saglasnosti na:

a) Odluku o izmenama finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlnih za 2005. godinu,

b) Odluku o izmenama finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje poljoprivrednika za 2005. godinu,

v) Odluku o izmenama finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje samostalnih delatnosti za 2005. godinu,

g) Odluku o izmenama finansijskog plana Republičkog zavoda za zdravstvreno osiguranje za 2005. godinu,

d) Odluku o izmenama finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2005. godinu, koje je podnela Vlada Republike Srbije,

3. Prestanak dužnosti, razrešenje i izbor nosilaca pravosudnih

funkcija,

4. Predlozi odluka o izmeni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koje su podneli narodni poslanici Tomislav Nikolić, predsednik Poslaničke grupe SRS, Miloš Aligrudić, predsednik Poslaničke grupe DSS i Miloljub Albijanić, predsednik Poslaničke grupe G17 plus.

Narodni poslanici su usvojili predlog da se vodi zajednički načelni pretres o predlozima zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu i o budžetu Republike Srbije, sa predlozima odluka o davanju saglasnosti.

Na početku drugog dana rada (18. jul) ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić je detaljnije obrazložio predložene izmene i dopune u predlozima zakona o izmenama i dopunama zakona o budžetskom sistemu i o budžetu Republike Srbije u 2005. godini.

U nastavku rada, Narodna skupština je obavila zajednički načelni pretres o ova dva zakonska predloga.

Trećeg dana rada (19. jul) Narodna skupština je zaključila jedinstveni pretres o predlozima odluka o prestanku dužnosti, razrešenju i izboru nosilaca pravosudnih funkcija i jedinstveni pretres o predlozima odluka o izmeni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

Narodna skupština je četvrtog dana rada (20. jul) zaključila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu.

U prepodnevnom delu petog dana rada (21. jul) Narodna skupština je obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2005. godine.

U popodnevnom radu u Danu za glasanje Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2005. godinu, sa predlozima odluka o davanju saglasnosti na odluke o izmenama finansijskog plana republičkih fondova za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih, poljoprivrednika i samostalnih delatnosti, Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje i Nacionalne službe za zapošljavanje za 2005. godinu.

U nastavku rada Narodna skupština je usvojila više predloga o prestanku dužnosti, razrešenju i izboru nosilaca pravosudnih funkcija.

Po izboru, republički javni tužilac Slobodan Janković je položio zakletvu pred Narodnom skupštinom.

Narodna skupština je usvojila i predloge odluka o izmeni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačaka dnevnog reda i odlučivanje o njima, predsedavajući je zaključio sednicu Osmog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2005. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2