Sreda, 7. april 2004. - Utorak, 20. april 2004.

Osma sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Osmu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini za sredu, 7. april, sa početkom u 10 časova.


Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Osmu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini za sredu, 7. april, sa početkom u 10 časova.

Narodna skupština je za ovu sednicu usvojila sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
2. Predlog zakona o regulisanju obaveza Republike Srbije po osnovu zajma za privredni razvoj, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o garancijskom fondu, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na finansijske transakcije, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
7. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o platnom prometu, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

Prvog dana rada, Narodna skupština je vodila načelni pretres o Predlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija.

Drugog dana rada (8. april) narodni poslanici su završili načelni i započeli pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija.

Trećeg dana rada (13. april) Narodna skupština je završila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija i otvorila zajednički načelni pretrers o Predlogu zakona o regulisanju obaveza Republike Srbije po osnovu zajma za privredni razvoj, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o garancijskom fondu i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o platnom prometu.

Narodna skupština je, četvrtog dana rada (14. april) završila zajednički načelni pretres o predlozima zakona o regulisanju obaveza Republike Srbije po osnovu zajma za privredni razvoj i o izmenama i dopunama Zakona o garancijskom fondu i Zakona o platnom prometu.

U nastavku rada, narodni poslanici su obavili pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o regulisanju obaveza Republike Srbije po osnovu zajma za privredni razvoj o i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o garancijskom fondu.

U popodnevnom delu rada, Narodna skupština je počela zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na finansijske transakcije, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama.

Petog dana rada (15. april) Narodna skupština je obavila zajednički načelni pretres o predlozima zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na finansijske transakcije, Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara i Zakona o akcizama.

Pošto na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na finansijske transakcije nisu podneti amandmani, Narodna skupština je bez rasprave zaključila pretres u pojedinostima o ovom zakonskom predlogu, a u nastavku rada započela pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara.

Šestog dana rada (19. april), Narodna skupština je obavila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o platnom prometu. U nastavku rada Narodna skupština je obavila jedinstveni pretres o predlozima odluka o prestanku dužnosti i o razrešenju nosilaca pravosudnih funkcija, uvrštenih u dnevni red sednice po hitnom postupku, na predlog Odbora za pravosuđe i upravu.

Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je odredio Dan za glasanje, odmah po okončanju rasprave o svim tačkama dnevnog reda.

U Danu za glasanje Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija, Predlog zakona o regulisanju obaveza Republike Srbije po osnovu zajma za privredni razvoj, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o garancijskom fondu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na finansijske transakcije i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara.

Do završetka radnog dana, Narodna skupština je usvojila u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama.

Sedmog dana rada (20. april), u nastavku Dana za glasanje, Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o platnom prometu, kao i predloge odluka o prestanku i o razrešenju nosilaca pravosudnih funkcija, nakon čega je predsednik Predrag Marković zaključio Osmu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2