Četvrtak, 27. decembar 2007.

Osma sednica Odbora za Kosovo i Metohiju

Odbor za Kosovo i Metohiju održao je Osmu sednicu 27. decembra, kojoj je predsedavao predsednik Odbora, Vladimir Milentijević.Odbor za Kosovo i Metohiju održao je Osmu sednicu 27. decembra, kojoj je predsedavao predsednik Odbora, Vladimir Milentijević. Sednici je prisustvovao državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Dušan Proroković.

Članovi Odbora i državni sekretar Proroković razmatrali su tekuća pitanja i probleme na AP Kosovou i Metohiji.

Odbor je jednoglasno osudio napad na porodičnu kuću poslanice G 17 PLUS Stojanke Petković i zatražio informaciju MUP-a o počiniocima i nalogodavcima u tom incidentu. Članovi Odbora zatražili su od nadležnih ministarstava odgovore na pitanja ko gradi ilegalne puteve i granične carinske prelaze, da se preispita poslovanje DP ''Kosmet prevoz'' iz Kosovske Mitrovice sa privatnom firmom ''Kolašin prevoz'' iz Zubinog Potoka, da se ispita prodaja imovine i poslovnog prostora RMHK ''Trepča'' i na koji način je vršena prodaja olovnog koncentrata i olovne prašine.

Odbor je zatražio i informaciju MUP-a Republike Srbije o saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila narodnom poslaniku Marku Jakšiću 23. januara 2003. godine.


Odbori vezani za ovu aktivnost