Utorak, 21. decembar 2004. - Sreda, 22. decembar 2004.

Osma sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini

Za Osmu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini, koju je predsednik Narodne skupštine Predrag Marković sazvao za ponedeljak, 13. decembra, a čiji je početak odložen za utorak, 21. decembar, Narodna skupština je usvojila sledeći dnevni red:1. Predlog zakona o izboru poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore, koji je podnela Vlada Republike Srbije,2. Predlog zakona o preuzimanju nadležnosti vojnih sudova, vojnih tužilaštava i vojnog pravobranilaštva, koji jne podnela Vlada Republike Srbije,3. Izbor člana Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa sa Liste koju je podnela Srpska akademija nauka i umetnosti,4. Prestanak funkcije i izbor nosilaca pravosudnih funkcija,5. Predlog odluke o izboru Poverenika za informacije od javnog značaja, koji je podneo Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije,6. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podneo narodni poslanik Veroljub Stevanović, predsednik Poslaničke grupe Srpski pokret obnove-Nova Srbija,7. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podneo narodni poslanik Tomisloav Nikolić, predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke,8. Predlog odluke o izmenama i dopuni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podneo narodni poslanik Miloljub Albijanić, predsednik Poslaničke grupe G17 plus.


Za Osmu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini, koju je predsednik Narodne skupštine Predrag Marković sazvao za ponedeljak, 13. decembra, a čiji je početak odložen za utorak, 21. decembar, Narodna skupština je usvojila sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izboru poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
2. Predlog zakona o preuzimanju nadležnosti vojnih sudova, vojnih tužilaštava i vojnog pravobranilaštva, koji jne podnela Vlada Republike Srbije,
3. Izbor člana Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa sa Liste koju je podnela Srpska akademija nauka i umetnosti,
4. Prestanak funkcije i izbor nosilaca pravosudnih funkcija,
5. Predlog odluke o izboru Poverenika za informacije od javnog značaja, koji je podneo Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije,
6. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podneo narodni poslanik Veroljub Stevanović, predsednik Poslaničke grupe Srpski pokret obnove-Nova Srbija,
7. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podneo narodni poslanik Tomisloav Nikolić, predsednik Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke,
8. Predlog odluke o izmenama i dopuni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podneo narodni poslanik Miloljub Albijanić, predsednik Poslaničke grupe G17 plus.

Prvog dana rada (21. decembar), Narodna skupština je obavila načelni i
započela pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izboru poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore.

Drugog dana rada (22. decembar) Narodna skupština je zaključila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izboru poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore.

U nastavku rada, Narodna skupština je obavila pretres u načelu i u pojedinostima o Predlogu zakona o preuzimanju nadležnosti vojnih sudova, vojnih tužilaštava i vojnog pravobranilaštva i jedinstveni pretres o izboru člana Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa sa Liste koju je podnela Srpska akademija nauka i umetnosti, o prestanku funkcija nosilaca pravosudnih funkcija, o Predlogu odluke o izboru poverenika za informacije od javnog značaja i o predlozima odluka o izmenama i dopuni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je odredio Dan za glasanje odmah po zaključivanju rasprave o svim tačkama dnevnog reda ove sednice.

U Danu za glasanje Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o izboru poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore i Predlog zakona o preuzimanju nadležnosti vojnih sudova, vojnih tužilaštava i vojnog pravobranilaštva.

Narodna skupština je za člana Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa sa Liste koju je podnela Srpska akadremija nauka i umetnosti izabrala dr Danicu Petrović, direktora Muzikološkog instituta SANU, a za poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

Nastavljajući rad, Narodna skupština je usvojila Predlog odluke o prestanku funkcije sudijama Ustavnog suda Republike Srbije Ljubomiru Popoviću i Mirjani Rašić, Predlog odluke o prestanku dužnosti sudije Vrhovnog suda Srbije Katarini Manojlović-Andrić, kao i predloge odluka o izmenama i dopuni Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije.

Zaključujući Osmu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini, predsednik Marković je istakao da je «Narodna skupština ove godine usvojila 87 zakona i 96 odluka, što je najviše u istoriji jednogodišnjetg rada na kog saziva Narodne skupštine Republike Srbije».Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2