Utorak, 18. maj 2010.

Održana tribina o saradnji poslanika i građana

U okviru seminara za asistente na radu u kancelarijama za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima, 18. maja 2010. godine u Domu Narodne skupštine održana je tribina o saradnji poslanika i građana.U okviru seminara za asistente na radu u kancelarijama za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima, 18. maja 2010. godine u Domu Narodne skupštine održana je tribina o saradnji poslanika i građana.

Seminar i tribina organizovani su u okviru pilot projekta jačanja odnosa parlamenta sa lokalnom zajednicom, čiji je cilj povećanje tranparentnosti parlamenta i poboljšanje saradnje parlamenta i građana kroz direktnu komunikaciju poslanika sa građanima. Ovaj projekat pokrenuo je Nacionalni demokratski institut (NDI) 2009. godine i sprovodi se u saradnji sa Narodnom skupštinom, uz finansijsku pomoć USAID-a.

U radu tribine učestvovali su narodni poslanici, predstavnici NDI iz Srbije i Makedonije, asistenti na radu u kancelarijama za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima, predstavnici stručne službe Narodne skupštine, studenti FPN i studenti stažisti u Narodnoj skupštini,.

Učesnike tribine pozdravila je, u ime predsednice Narodne skupštine prof. dr Slavice Đukić-Dejanović i u svoje ime Judita Popović, potpredsednica Narodne skupštine. Ukazala je na značaj neposrednog kontakta narodnih poslanika sa građanima i iznela iskustva iz rada Kancelarije za komunikaciju poslanika i građana u Zrenjaninu.

Generalni sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović je, obraćajući se učesnicima tribine, govorio o ulozi kancelarija na uspostavljanju direktne veze narodnih poslanika i građana i istakao da će Narodna skupština nastaviti saradnju sa NDI ne samo na ovom projektu.

Direktor programa Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) u Srbiji Tomas Keli (Thomas Kelly) zahvalio je narodnim poslanicima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta i naglasio da jako pratnerstvo i saradnja NDI i parlamenta ima za cilj jačanje predstavničke i zakonodavne funkcije skupštine, kao i pribižavanje parlamenta građanima.

U uvodnom izlaganju doc. dr Slaviša Orlović sa Fakulteta političkih nauka istakao je značaj partnerstva poslanika i građana, jer doprinosi razvoju demokratije i poboljšava predstavu o značaju koji ima Narodna skupština u društvu. Orlović je takođe ocenio da dijalog parlamenta i građana mora biti stalan i otvoren.

O svom angažovanju u kancelarijama za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima u Loznici, Leskovcu, Novom Pazaru i Zrnjaninu godvorili su narodni poslanici Mihailo Purić, Snežana Stojanović-Plavšić, Munir Poturak i Jelena Travar-Miljević.

Učesnicima tribine obratili su se i predstavnici NDI iz Makedonije koji su govorili o iskustvima u implementaciji ovog projekta u Makedoniji, gde su otvorene 53 kancelarije za komunikaciju poslanika sa građanima.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
nedelja, 2. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja