6. decembar 2013. Učesnici prezentacije Uprave za sprečavanje pranja novca

6. decembar 2013. Učesnici prezentacije Uprave za sprečavanje pranja novca

Petak, 6. decembar 2013.

Održana prezentacija za narodne poslanike o sistemu za sprečavanje pranja novca u Republici Srbiji

U Domu narodne skupštine održana je prezentacija za narodne poslanike o sistemu za sprečavanje pranja novca u Republici Srbiji. Prezentaciji su prisustvovali članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.


Direktor Uprave za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija Milovan Milovanović predstavio je članovima skupštinskih odbora sistem za sprečavanje pranja novca i upoznao ih sa radom Uprave na čijem čelu se nalazi. On je naglasio potrebu aktivnog učešća narodnih poslanika u pitanjima borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma koje se sprovodi kroz nadzor nad radom izvršne vlasti, donošenje zakonskih rešenja primerenih pravnom sistemu, političkom okruženju i socio-ekonomskim prilikama u Srbiji. Važna je i saradnja sa kolegama u inostranstvu i međunarodnom zajednicom i obaveštavanje javnosti o stanju u oblasti borbe protiv pranja novca i krivičnih dela iz kojih proističe dobit, rekao je Milovanović. On je govorio i o vezi između pranja novca, finansiranja terorizma i korupcije i značaju međunarodnih standarda.
Prezentacija je održana u okviru Projekta za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u Srbiji – MOLI Srbija, uz podršku Evropske unije i Saveta Evrope.
Lokalni menadžer projekta MOLI u Srbiji Teodora Luković, istakla je da je cilj projekta MOLI da unapredi demokratiju i vladavinu prava kroz sprečavanje i kontrolu pranja novca i finansiranja terorizma, kao i drugih oblika privrednog i finansijskog kriminala u Srbiji, u skladu sa evropskim i drugim međunarodnim standardima.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6