4. februar 2014. Sastanak delegacije Narodne skupštine i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju

4. februar 2014. Sastanak delegacije Narodne skupštine i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju

Utorak, 4. februar 2014.

Održan sastanak delegacije Narodne skupštine i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju

Na sastanku delegacije Narodne skupštine i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju predstavljeni su segmenti projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine“, koji su do sada realizovani.


Predstavnici Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, koja je donator UNDP projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine“, podsetili su da je svrha projekta uspostavljanje i razvoj kapaciteta timova zaposlenih u Službi odbora Narodne skupštine za potrebe vršenja nadzora, unapređenje informisanosti i uključenosti građana u rad Narodne skupštine sa posebnim osvrtom na mehanizme nadzora i kontrole, primena uspešnih mehanizama za informisanje građana u skupštinama opština. Cilj je, takođe i uspostavljanje efikasnog sistema za praćenje javne potrošnje iz državnog budžeta od strane narodnih poslanika.

U pozdravnom obraćanju, u ime delegacije Narodne skupštine, zamenik generalnog sekretara Mladen Mladenović je govoreći o dosadašnjoj realizaciji projekta istakao je da je Narodna skupštine po prvi put ostvarila napredak u jačanju poverenja koji građani Srbije imaju u ovu instituciju. On je ukazao i na značaj saradnje Narodne skupštine i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, a posebno tokom procesa pregovora Srbije sa Evropskom unijom.

Direktorka Švajcarske agencija za razvoj i saradnju za Srbiju, Isabel Perich istakla je da je ovaj projekat veoma važan za Švajcarsku agenciju, kao i da će nastaviti da podržavaju Narodnu skupštini. Ona je veoma pozitivno ocenila rad Narodne skupštine tokom 2013. godine i sve što je do sada urađeno u okviru realizacije projekta „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine“.

Sastanku su prisustvovali najviši predstavnici Švajcarske agencija za razvoj i saradnju i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
subota, 25. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja