03. avgust 2015. sastanak Ekonomskog kokusa sa predstavnicima Udruženja „Međunarodni transport“

03. avgust 2015. sastanak Ekonomskog kokusa sa predstavnicima Udruženja „Međunarodni transport“

Ponedeljak, 3. avgust 2015.

Održan drugi sastanak Ekonomskog kokusa sa predstavnicima Udruženja „Međunarodni transport“

Predsednik i članovi Ekonomskog kokusa sastali su se danas, u Domu Narodne skupštine, sa predstavnicima Poslovnog udruženja prevoznika tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju „Međunarodni transport“.


Sastanak je zakazan, na inicijativu koju je narodni poslanik Zoran Babić pokrenuo na prethodnom sastanku Kokusa, u cilju sačinjavanja autentičnog tumačenja člana 118. Zakona o radu, koji je bio na snazi do donošenja Zakona o izmenama i dopunama Zakona o radu.

Naime, protekle nedelje je održan prvi radni sastanak sa Udruženjem „Međunarodni transport“, nakon što su se članovi istog obratili predsedniku Ekonomskog kokusa, prof. dr Vladimiru Marinkoviću, ukazujući mu na problem sa kojim se susreću prilikom naknade troškova za vreme provedeno na službenom putu u inostranstvu.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o mogućnostima prevazilaženja pomenutog problema, a nametnula su se pitanja ko treba da da autentično tumačenje spornog člana Zakona, Narodna skupština, nadležni odbor ili Vlada.

Takođe, izdvojeno je pitanje koja zakonska rešenja treba da se menjaju kako se ovakvi problemi ne bi ponavljali.

Nakon dalje diskusije, predsednik Kokusa prof.dr Vladimir Marinković predložio je da se u narednih nekoliko dana održi još jedan radni sastanak Ekonomskog kokusa, Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Međunarodnog republikanskog instituta (IRA) kako bi se zajedničkim snagama došlo do pozitivnog rešenja ovog problema da se u budućnosti, sa istim, ne bi sretala i ostala preduzeća.

Sastanku su, uz predsednika prof. dr Vladimira Marinkovića, prisustvovali član Kokusa Dejan Radenković i potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić.

Takođe, učešće su uzeli i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao i predstavnici NALED-a i IRI-a.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31