17.jun 2013. Učesnici skupa „Parlament u fokusu“ – oblici saradnje sa političkim grupacijama u Evropi

17.jun 2013. Učesnici skupa „Parlament u fokusu“ – oblici saradnje sa političkim grupacijama u Evropi

Ponedeljak, 17. jun 2013.

Održan dijalog za narodne poslanike „Parlament u fokusu“ – oblici saradnje sa političkim grupacijama u Evropi

U Domu Narodne skupštine danas je, u organizaciji Fondacije Konrad Adenauer i Evropskog pokreta Srbije, održan dijalog za narodne poslanike „Parlament u fokusu“ – oblici saradnje sa političkim grupacijama u Evropi.


Pozdravaljajući učesnike skupa, direktor kancelarije Fondacije Konrad Adenauer u Beogradu Henri Bone istakao je da je u okviru međunarodne saradnje političkih partija od ključnog značaja jačanje individualnih kapaciteta narodnih poslanika koji u svom radu treba da koriste mehanizme koji su im na raspolaganju, posebno one koji se odnose na kontrolu rada izvršne vlasti.
Narodna poslanica Nataša Vučković, članica delegacije Narodne skupštine u PSSE i potpredsednica poslaničkog kluba Partije evropskih socijalista u PSSE govorila je o svom iskustvu u saradnji sa poslanicima političkih partija na međunarodnom planu. Ona je rekla da učešće poslanika u ovim organizacijama doprinosi njihovom boljem radu, ali omogućava i unapređenje organizovanja i jačanje stranačkih kapaciteta određene političke partije.
Narodna poslanica Elvira Kovač, potpredsednica grupacije Evropske narodne partije u PSSE upoznala je učesnike skupa sa načinom rada i odlučavanja u ovoj Grupaciji.
U diskusiji, u kojoj su učestvovali narodni poslanici Neven Cvetićanin, Jelena Travar Miljević i Gordana Čomić, razgovaralo se o međunarodnoj saradnji političkih partija u svetlu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, a razmenjena su mišljenja i o političkim ideologijama u modernom društvu, načinu odlučivanja u mećunarodnim organizacijama i značaju ulaganja u obrazovanje.
I diskusiji je učestvovao i prof.dr Zoran Stojiljković, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu i jedan od autora knjige Političke grupacije u Evropi, koja je predstavljena na današnjem skupu.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1