20. oktobar 2015. 17. sastanak Ekonomskog kokusa

20. oktobar 2015. 17. sastanak Ekonomskog kokusa

Utorak, 20. oktobar 2015.

Održan 17. sastanak Ekonomskog kokusa

Članovi Ekonomskog kokusa sastali su se, u Domu Narodne skupštine, sa delegacijom Stejt departmenta Sjedinjenih Američkih Država, predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED ), Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) i USAID Srbija.


Predsednik Ekonomskog kokusa prof.dr Vladimir Marinković poželeo je dobrodošlicu Delegaciji sekretarijata Sjedinjenih Američkih Država istakavši da mali koraci i mali rezultati koji je Ekonomski kokus preduzeo ukazuju na dobar početak stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta i da je cilj radne grupe da od Srbije stvori lidera u ekonomiji u regionu.

„Ekonomski kokus sarađuje sa Privrednom komorom Srbije, Američkom privrednom komorom, Savetom stranih investitora, ali i sa Privrednom Komorom malih i srednjih preduzeća Srbije. Prioritet rada Ekonomskog kokusa je da se izbori sa crnom ekonomijom, pokaže odgovornost prema svojim građanima, ali i stranim investitorima.“ rekao je Marinković.

Član Ekonomskog kokusa Zoran Babić rekao je da su unutar Kokusa i pored pozicije i opozicije uspeli da izgrade mostove kojima pokušavaju da stave u fokus ekonomiju i privredu.

„Privreda i politika imaju zajedničku boljku, a to je da ni jedna nije popularna. U tom duhu neophodna je analiza i privrede i ekonomije koju dobijamo od saradnika iz NALED-a i IRI-ja. Cilj Ekonomskog kokusa je, ne samo da sasluša i institucionalno rešava probleme, već da implementira zakone na terenu, da na njih ukaže i predlaže ih Narodnoj skupštini. Od SAD-a očekujemo saradnju sa najboljim kompanijama i razvoj tehnologija“, naglasio je Babić.

Kristin Teft (Christine Tefft) predstavnica delegacije Stejt departmenta SAD-a iz Vašingtona, naglasila je da ih raduju ekonomske reforme koje su primenjene i da Srbiju vidi kao lidera u regionu, a Milovan Milojević, član Ekonomskog kokusa je istakao da je svaka pomoć i iskustvo svetskih lidera u ekonomiji dobrodošla i da se nada razvoju i unapređenju saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama. Ivan Jovanović, poslanik Narodne skupštine i član Ekonomskog kokusa, složio se sa svojim kolegama i dodao da se rad i trud Ekonomskog kokusa vidi, i da rezultati ne bi bili mogući bez podrške NALED-a i IRI-ja, i izrazio je zadovoljstvo zbog dalje saradnje sa ekonomskim i privrednim magnatom kao što su Sjedinjene Američke Države.

Marinković je zaključio sastanak napominjući da se u saradnji sa USAID implementiraju novi programi i da Ekonomski kokus pod budnim okom prati kontrolu budžeta i primenjivanje donetih zakona.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31