29. septembar 2017. Učesnici Četvrtog sastanka Ekonomskog kokusa

29. septembar 2017. Učesnici Četvrtog sastanka Ekonomskog kokusa

Petak, 29. septembar 2017.

Održan Četvrti sastanak Ekonomskog kokusa

Na četvrtom sastanku članovi Ekonomskog kokusa, razmatrali su predloge amandmana koje će Ekonomski kokus uložiti na Predlog zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, a koji će se naći na dnevnom redu iduće sednice Narodne skupštine.


Na sastanku je bilo reči o tri amandmana koji su članovima Ekonomskog kokusa ukazali članovi Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), zajedno sa predstavnicima privrede iz Saveza za e-upravu. Amandmanima se predlaže da se rok za izradu podzakonskih akata predviđenih ovim zakonom donose u roku od šest meseci, umesto 12, od dana stupanja na snagu zakona, kao i da se uvede prekršajna odgovornost za javne službenike koji ne priznaju punopravnost elektronskog dokumenta.

Tema sastanka bili su i Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o državnim službenicima. Na sastanku je bilo reči o predlozima amandmana koji bi suzili pojam javne uprave u Predlogu zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu. Predloženi amandmani na Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o državnim službenicima odnosili su se na angažovanje i privilegovanost položaja realizatora programa koji su zaposleni u državnim organima u odnosu na realizatore programa koji su zaposleni u javnoj upravi i privatnom sektoru.

Prof. dr Vladimir Marinković, istakao je da će se založiti zajedno sa kolegama, narodnim poslanicima, da predložene amandmane tehnički pravno precizira i dostavi Narodnoj skupštini.

Sastanku je predsedavao prof. dr Vladimir Marinković, a prisustvovali su narodni poslanici Miroslav Aleksić, Milosav Milojević, Ostoja Mijailović, Ognjen Pantović, predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i predstavnik Ministarstva pravde.


Video (1)

Petak, 29. septembar 2017. | Četvrti sastanak Ekonomskog kokusa 29.09.2017.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
subota, 27. novembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja