19. novembar 2020. Održan radni sastanak Odbora za odbranu i unutrašnje poslove sa ministrom odbrane

19. novembar 2020. Održan radni sastanak Odbora za odbranu i unutrašnje poslove sa ministrom odbrane

Četvrtak, 19. novembar 2020.

Održan radni sastanak Odbora za odbranu i unutrašnje poslove sa ministrom odbrane

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove održao je 19. novembra 2020. godine u Domu Garde na Topčideru radni sastanak sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane, dr Nebojšom Stefanovićem.


Na početku sastanka, prisutnim predstavnicima Odbora prezentovane su nadležnosti, struktura i status profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Tokom diskusije, ministar Stefanović je ukazao na značaj opremanja Vojske Srbije savremenim borbenim sistemima kao i važnost poboljšanja standarda i uslova rada pripadnika Vojske Srbije. Tom prilikom, informisao je članove Odbora o aktuelnom stanju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, kao i o mogućnostima za unapređenje u narednom periodu.

Članovi Odbora su imali priliku da sa ministrom odbrane razmene mišljenja i stavove u vezi sa aspektima rada profesionalnih pripadnika Vojske Srbije kao i da se upoznaju sa planiranim projektima i investicijama. Članovi Odbora istakli su da će se i ubuduće zalagati za još snažniju i opremljeniju Vojsku, ali i za poboljšanje materijalnog položaja njenih pripadnika. U tom smislu veoma je značajno da se nastavi privredni rast Srbije, kako bi se i materijalni položaj pripadnika Vojske poboljšao, a to nikako ne može bez stabilne i bezbedne Srbije.

Na kraju diskusije, Aleksandar Marković, predsednik Odbora je naročito istakao da želi da nastavi dobru praksu saradnje Odbora za odbranu i unutrašnje poslove sa ministarstvima koja se nalaze u delokrugu rada Odbora, sa ciljem unapređenja stepena informisanosti narodnih poslanika kao i ostvarivanja kontrolne funkcije Narodne skupštine.

Sastanku su prisustvovali sledeći članovi Odbora: Aleksandar Marković, predsednik Odbora, mr Igor Bečić, prof. dr Zoran Dragišić, Duško Tarbuk, Srbislav Filipović, Marijana Krajnović, Ivan Ribać, Aleksandar Mirković, Jelena Mijatović, Dragan Marković, Nataša Mihailović Vacić, kao i zamenici članova: Dijana Radović, Justina Pupin Košćal. Pored ministra odbrane sastanku su prisustvovali i predstavnici ministarstva odbrane: Aleksandar Živković, državni sekretar Ministarstva i Milica Ćatić, sekretar Ministarstva.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6