30. jun 2022. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić

30. jun 2022. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić

Četvrtak, 30. jun 2022.

Obraćanje predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića na zatvaranju Kupa Matematičke gimnazije

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić obratio se na zatvaranju Kupa Matematičke gimnazije.


Obraćanje predsednika prenosimo u celosti:

Dragi takmičari,
Poštovani profesori,

Veliko mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodošlicu u Narodnu skupštinu i da vam kažem da mi je velika čast da se upoznam sa najboljim mladim matematičarima iz čak osam evropskih zemalja. Moram odmah da vam priznam da u školskim danima nisam bio od onih koji su briljirali iz matematike, šta da radim, imao sam više interesovanja za društvene nauke. Ali još od tada i dan danas imam ogromno poštovanje prema dobrim matematičarima, fizičarima i informatičarima, zato što se oni bave fundamentalnim znanjem i naukama, na kojima počiva sve čime se bavimo, pa čak i zakoni koje donosimo ovde u parlamentu.

Naročito želim da pozdravim goste Srbije i Beograda, vas koji ste došli na Kup naše Matematičke gimnazije iz drugih zemalja – želim da vam ovo takmičenje ostane u lepom sećanju, bez obzira da li ste osvojili neku nagradu ili niste. Vaš domaćin – Matematička gimnazija iz Beograda je ponos naše zemlje i ako ste prvi put u Srbiji, niste mogli da dobijete domaćina koji ima veći ugled i poštovanje.

Mi koji se bavimo javnim poslom i vodimo računa o našim talentima i njihovim nastavnicima i mentorima, dobro znamo da moramo da ih podržimo najviše što možemo i da stojimo iza njih u svemu što rade. Matematička gimnazija je za Srbiju već decenijama veliki rasadnik talenata, mladih naučnika i istraživača i dobro znamo da svako ko je uspešno prošao kroz nju, biće bez sumnje među najboljima u kasnijem usavršavanju i na poslu kojim će se baviti.

Svojim znanjem i vrednim radom vi ste zaslužili našu maksimalnu podršku, jer od vašeg uspeha u školovanju i u ovakvim međunarodnim takmičenjima, zavisi koliko ćemo ubuduće imati dobrih stručnjaka, inženjera i naučnika. I to baš u oblastima koje danas određuju put kojim se svako naše društvo razvija.

Vi ste danas najbolje što imaju sve naše zemlje, kada je reč o matematičkim naukama i treba da toga budete svesni. Nemojte samo da vas to saznanje uljuljka i da prestanete vredno da radite, jer ćete moći da ostanete najbolji i da još više napredujete jedino ako nastavite da radite ovako kao i do sada, zajedno sa vašim posvećenim nastavnicima.

Nadam se da su vam Matematička gimnazija, Beograd i Srbija bili dobri domaćini i da ćete odavde da ponesete samo lepe uspomene. Nadam se i da ćete ponovo da dođete, ne samo na matematičko takmičenje, nego i sutra kada budete vrhunski naučnici ili inženjeri da nastavimo da radimo na zajedničkim poslovima i projektima. Naša vrata su vam uvek otvorena i uvek možete da računate na podršku nas starijih.

Hvala vam i čestitam vam na rezultatima koje ste ostvarili na Kupu Matematičke gimnazije!


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
sreda, 17. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja