15. jun 2020. Obraćanje potpredsednika Narodne skupštine Veroljuba Arsića na video konferenciji sednice Saveta Parlamentarne skupštine Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB)

15. jun 2020. Obraćanje potpredsednika Narodne skupštine Veroljuba Arsića na video konferenciji sednice Saveta Parlamentarne skupštine Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB)

Ponedeljak, 15. jun 2020.

Obraćanje potpredsednika Arsića na sednici Saveta Parlamentarne skupštine Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB)

Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić obratio se danas na video konferenciji sednice Saveta Parlamentarne skupštine Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), ističući značaj saradnje u okviru ove parlamentarne organizacije.


Arsić je ukazao da predstojeće učešće jedinice Garde Vojske Srbije na paradi Pobede, kojom se obeležava 75 godina pobede nad fašizmom, simbolički govori o značaju te saradnje.

Potpredsednik Arsić je naveo da živimo u vremenima kompleksnih globalnih izazova i da nas ohrabruje što je pandemija kovid virusa pokazala da posedujemo snažnu svest o neophodnosti zajedničkog delovanja, odlučnosti, organizovanosti i humanosti u suočavanju sa iznenadnim i temeljnim izazovima, kao što je bio ovaj. Posebnu zahvalnost je izrazio lekarima i pripadnicima specijalizovane službe ABHO ruske armije na planu humanitarne saradnje i zaštite stanovništva.

Tokom svog obraćanja, potpredsednik Narodne skupštine osvrnuo se i na temu Kosova i Metohija, koja je prioritetna za Republiku Srbiju, ukazujući da se kontinuirano zalažemo za poštovanje međunarodnog prava i pronalaženja kompromisnog rešenja putem dijaloga, koje će biti u interesu svih strana. „Posebno visoko cenimo saradnju sa državama koje dele zalaganje za poštovanje međunarodnog prava, odnosno principa poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta država“, naveo je Veroljub Arsić i izrazio zahvalnost državama članicama ODKB na principijelnoj podršci u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti KiM.

Arsić je ukazao sagovornicima i da se 21. juna održavaju parlamentarni i lokalni izbori u Republici Srbiji, dodavši da očekuje podršku građana aktuelnim ciljevima razvoja i saradnje koje je trasiralo državno rukovodstvo i naglasio svoju uverenost da će Srbija nastaviti i dalje sa svojim aktivnostima i saradnjom u okviru PS ODKB.

Sednici Saveta PS ODKB predsedavao je predsednik PS ODKB i predsednik Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslav Volodin, koji je predstavio i prioritete Ruske Federacije tokom predsedavanja Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti 2020. godine.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
subota, 13. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja