Četvrtak, 10. novembar 2016.

Neću dozvoliti da ma ko skandalizuje rad Odbora i Narodne skupštine, poručila Marinika Tepić

Sednica Odbora za evropske integracije Narodne skupštine, na kojoj je šef delegacije Evropske unije u Beogradu, ambasador Majkl Davenport, pozvan da predstavi Izveštaj Evropske komisije o napretku Republike Srbije za 2016. godinu, prekinuta je danas i odložena do daljnjeg, dok se ne steknu uslovi za normalan rad, obavestila je članove Odbora predsednica Odbora Marinika Tepić nakon višesatne destrukcije, kako je objasnila, narodnih poslanika Srpske radikalne stranke.


„Mogu da razumem političke razloge, čak i legitimna sredstva poslanika za opstrukciju rada parlamenta i radnih tela, ali ovo je bila ne opstrukcija, nego destrukcija. Jedan od pominjanih razloga – da nije pripremljen prevod Izveštaja na srpskom jeziku – mogao je biti prevaziđen tokom same sednice, imajući u vidu da je ambasador Davenport izrazio spremnost da Izveštaj predstavi na srpskom jeziku. Međutim, namera i takođe dominantno pominjani cilj poslanika SRS da ambasadoru Davenportu, kako su naveli, neće dozvoliti da se uopšte i ikada obrati u Narodnoj skupštini, jeste zapravo pravi razlog destrukcije i, po mom dubokom uverenju, sa istom namerom poslanika SRS i kada budemo nastavili sednicu. Stoga ću od predsednice Narodne skupštine, gospođe Maje Gojković tražiti zaštitu i Odbora, kao i ambasadora Davenporta, kojem su upućivana upozorenja da što pre napusti zdanje Narodne skupštine. To je skandal koji se ne sme nikada više dopustiti, ko god bio naš gost, a ambasador Davenport je na moj poziv došao u svojstvu gosta da nam predstavi Izveštaj“, navodi Tepić.

„Dodatno napominjem da sam u nekoliko navrata apelovala na poslanike SRS da ne zloupotrebljavaju moj načelni i principijelni stav da neću izricati opomene i oduzimati reč poslanicama, jer sam i sama opoziciona poslanica i ne smatram da je izricanje opomena način na koji treba da komuniciramo, a naročito ne na Odboru za evropske integracije.

Kao predsednica Odbora za evropske integracije neću dozvoliti da ma ko od narodnih poslanika skandalizuje rad Odbora i instituciju Narodne skupštine i vređa njeno dostojanstvo“, zaključila je Tepić.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
nedelja, 2. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja