26. septembar 2013. Predsednice Odbora za evropske integracije i Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva u razgovoru sa komesarom Evropske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju

26. septembar 2013. Predsednice Odbora za evropske integracije i Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva u razgovoru sa komesarom Evropske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju

Petak, 27. septembar 2013.

Nataša Vučković i Milica Dronjak razgovarale sa komesarom Evropske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju Laslom Andorom

Predsednica Odbora za evropske integracije Nataša Vučković i predsednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva Milica Dronjak razgovarale su juče, u Domu Narodne skupštine, sa komesarom Evropske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju Laslom Andorom.


Predsednica Odbora za evropske integracije Nataša Vučković informisala je Lasla Andora o pripremama za učešće Narodne skupštine u procesu praćenja pregovora sa EU. Ističući da su zakoni u oblasti rada i socijalne politike u dobroj meri harmonizovani sa evropskim zakonodavstvom, ukazala je na probleme u njihovoj primeni. Neophodno je, navela je Vučković, unaprediti socijalni dijalog na nacionalnom i lokalnom nivou, a probleme visoke nezaposlenosti i sive ekonomije je potrebno prioritetno rešavati.
Predsednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva Milica Dronjak upoznala je Andora sa delokrugom rada i nadležnostima Odbora, ističući značaj tema kojima se ovaj Odbor bavi.
Evropski komesar za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju Laslo Andor rekao je da članstvo u Evropskoj uniji znači više mogućnosti za zapošljavanje za sve njene građane, i ukazao na značaj socijalnih reformi koje nudi Evropska unija.
Sagovornici su se složili da su Srbiji potrebne ekonomske reforme kako bi se rešili problemi sive ekonomije i visoke stope nezaposlenosti i omogućilo efikasnije poslovanje srpske privrede.
Sastanku je prisustvovao i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
subota, 21. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja