11. jun 2013. Prva radna Skupština Privredne komore Zelene Srbije

11. jun 2013. Prva radna Skupština Privredne komore Zelene Srbije

Utorak, 11. jun 2013.

Narodni poslanik Vladimir Marinković otvorio Prvu radnu Skupštinu Privredne komore Zelene Srbije

Narodni poslanik i član Upravnog odbora Privredne komore Zelene Srbije (PKZS) prof. dr Vladimir Marinković, otvorio je danas u Domu Narodne skupštine Prvu radnu Skupštinu Privredne komore Zelene Srbije.


Tom prilikom, Marinković je istakao da ova organizacija treba da postane lider u regionu jugoistočne Evrope, kada je u pitanju oblast energetike, zelene gradnje, održive poljoprivrede i zaštite životne sredine. Marinković je ukazao i na spremnost Narodne skupštine na saradnju sa Privrednom komorom Zelene Srbije, radi ostvarivanja povoljnog ambijenta za rad svih privrednika u Srbiji, a naračito na polju zelene ekonomije.
Na radnoj Skupštini PKZS obratili su se i gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan i predsedavajući Poslovnog saveta Turske i jugoistočne Evrope (DEIK) Sadula Spahioglu.
Predsednik Privredene komore Zelene Srbije Saša Mihajlović predstavio je plan, program i strategiju razvoja PKZS, dok je zamenik predsednika PKZS Ilija Đorđević predstavio planirane aktivnosti ove organizacije kada je u pitanju saradnja sa inostranstvom.
Na Prvoj radnoj Skupštini PKZS usvojen je Pravilnik o radu PKZS, kao i Poslovnik o radu Upravnog odbora PKZS i Poslovnik o radu Nadzornog odbora PKZS. Doneta je i Odluka o osnivanju resornih odbora PKZS, Odluka o osnivanju regionalnog centra PKZS i Pravilnik o organizaciji regionalnog centra PKZS. Na radnoj Skupštini usvojena je i Odluka o predlogu kandidata za predsednika resornih odbora i regionalnih centara i Plan i program resornih odbora.
Jednoglasno je usvojen i predlog da narodni poslanik Ivan Karić bude potpredsednik Privredne komore Zelene Srbije.
Nakon zasedanja Prve radne Skupštine, narodni poslanik i član Upravnog odbora Privredne komore Zelene Srbije prof. dr Vladimir Marinković, održao je konferenciju za novinare u centralnom holu Doma Narodne skupštine.
Privredna komora Zelene Srbije je dobrovoljna, interesna, samostalna i poslovno-stručna organizacija svih privrednih subjekata zelene privrede, osnovana u aprilu 2013. godine radi ostvarivanja ciljeva u oblasti energetike, zaštite životne sredine, zelene izgradnje i održive poljoprivrede.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1