Sreda, 30. novembar 2005.

Memorandum o saradnji u oblasti bezbednosti

Delegacija Odbora za odbranu i bezbednost Narodne skupštine Republike Srbije, koju čine predsednik Odbora Milorad Mirčić i članovi Odbora Dušan Proroković, Nataša Jovanović, Ivica Dačić i Miroslav Živković, boravila je u radnoj poseti Odboru za unutrašnju bezbednost i javni poredak Narodnog sobranja Republike Bugarske i potpisala Memorandum o saradnji.


Delegacija Odbora za odbranu i bezbednost Narodne skupštine Republike Srbije, koju čine predsednik Odbora Milorad Mirčić i članovi Odbora Dušan Proroković, Nataša Jovanović, Ivica Dačić i Miroslav Živković, boravila je u radnoj poseti Odboru za unutrašnju bezbednost i javni poredak Narodnog sobranja Republike Bugarske i potpisala Memorandum o saradnji. Delegacija Odbora je boravila u Republici Bugarskoj od 29. novembra do 1. decembra 2005.godine.

Dva skupštinska odbora su se dogovorila da uspostave trajnu parlamentarnu saradnju u želji da zajedničkim naporima doprinesu svestranom razvoju dobrosusedskih odnosa dveju zemalja i izgradnji demokratskih i pravnih država.
Svesni ozbiljnosti zajedničkih izazova za bezbednost regiona Jugoistočne Evrope, kao što su međunarodni terorizam, organizovani kriminal i njegovi najteži oblici, krijumčarenje ljudi, droge i oružja, odbori su istakli neophodnost efikasne saradnje sa međunarodnom zajednicom u pitanjima bezbednosti.
Odbori su ostvarili potpunu saglasnost i u dogovaranju konkretnih oblika predstojeće saradnje, preciziravši ih u Memorandumu o saradnji.

Delegaciju Odbora za odbranu i bezbednost primio je potpredsednik Narodnog sobranja prof. Luben Kornezov, ministar unutrašnjih poslova Rumen Petkov i zamenik ministra odbrane Bugarske Sonja Jankulova.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4