17. novembar 2015. Javno slušanje o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode

17. novembar 2015. Javno slušanje o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode

Utorak, 17. novembar 2015.

Javno slušanje o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode

Odbor za zaštitu životne sredine organizovao je javno slušanje o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode.


Branislav Blažić, predsednik Odbora za zaštitu životne sredine otvorio je javno slušanje o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode, istakavši da, u saglasnosti sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, treba raditi na Nacrtu zakona kako bi bio što potpuniji pre nego što uđe u proceduru Narodne skupštine, kao i da se na taj način poslanici mogu informisati o Zakonu, ali i edukovati i izneti svoje mišljenje o njemu.

Dr Stana Božić, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine naglasila je da će u okviru Ministarstva biti osnovan Zeleni fond Republike Srbije, radi finansiranja zaštite životne sredine, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Prokić, šef Odseka za ekološke mreže i ocene prihvatljivosti, Pavle Jovanović, rukovodilac Grupe za sprovođenje CITES konvencije i Aleksandra Došlić, načelnik Odeljenja za zaštićena područja i ekološke mreže, predstavili su prezentacije koje se tiču predloga tehničkih izmena članova Zakona, i usaglašavanja Zakona sa zakonima i standardima Evropske unije. Nacrtom zakona podneti su predlozi da se dopune delovi Zakona koji se odnose na planove upravljanja zaštićenim područjem i prava i ovlašćenja čuvara zaštićenih područja koji bi postali službena lica. CITES konvencijom izmenili bi se članovi Zakona o zaštiti prirode koji se odnose na držanje živih primeraka divljih životinja u zatočeništvu, i trgovinu strogo zaštićenih i zaštićenih divljih vrsta.

Nakon prezentacija usledila je diskusija u kojoj su prisutni ukazali na sugestije i predloge o Nacrtu zakona, a predsednik Branislav Blažić obećao je da će se zaključci uputiti Ministarstvu za poljoprivredu i zaštitu životne sredine.Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Utorak, 17. novembar 2015. | javno slušanje o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode 17.11.2015.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
petak, 8. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja