Sreda, 18. oktobar 2006.

Jačanje kapaciteta skupštinskih odbora

Narodni poslanici skupštinskih odbora koji su uključeni u Projekat jačanja kapaciteta odbora Narodne skupštine RS za smanjenje siromaštva u Srbiji, bili su 18. oktobra u jednodnevnoj studijskoj poseti Opštini Ada/Mol.Narodni poslanici skupštinskih odbora koji su uključeni u Projekat jačanja kapaciteta odbora Narodne skupštine RS za smanjenje siromaštva u Srbiji, bili su 18. oktobra u jednodnevnoj studijskoj poseti Opštini Ada/Mol. Posetu je organizovao Beogradskog fond za političku izuzetnost, uz podršku UNDP.

U razgovoru sa predstavnicima Skupštine opštine Ada narodni poslanici su se upoznali sa radom lokalnog Odbora za smanjenje siromaštva, osnovanog na inicijativu nevladine organizacije „DUGA“, koji pruža pomoć ugroženim socijalnim kategorijama stanovnika kao što su osobe sa invaliditetom, romska populacija, deca ometena u razvoju i nezaposleni.

Brojni projekti koji se s uspehom ostvaruju na teritoriji opštine Ada/Mol uključuju i OŠ „Novak Radonić“ iz Mola, gde su se tokom posete narodni poslanici upoznali sa formiranjem Centra za dnevni boravak dece ometene u razvoju.

O socijalnom položaju romske populacije narodni poslanici su obavešteni tokom posete molskom naselju „Novo selo“ i večernjoj školi za odrasle, gde su u neposrednom razgovoru sa polaznicima informisani o njihovom uključivanju u sistem obrazovanja i perspektivama njihovog zapošljavanja kroz projekat javnih radova.

Narodni poslanici su se sastali i sa osobama sa invaliditetom, koje će se uz podršku lokalnog Odbora za smanjenje siromaštva, zaposliti u novoformiranoj zaštitnoj radionici za papirnu galanteriju.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
petak, 23. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja