Nedelja, 22. mart 2020.

Gojković uputila pismo zahvalnosti Predsedniku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uputila je pismo predsedniku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Li Džanšuu, u kojem je zahvalila na pomoći NR Kine i kineskog naroda Republici Srbiji u borbi sa korona virusom.


„Želim da Vam u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime uputim izraze najiskrenije i najdublje zahvalnosti Vašem rukovodstvu, Komunističkoj partiji Narodne Republike Kine i kineskom narodu na pomoći u borbi sa korona virusom, koju ste nesebično poslali u jednom od najtežih trenutaka za Srbiju i njene građane i koja će spasiti nebrojene živote“.

Predsednica Skupštine Srbije je istakla da ta pomoć i podrška, upućena na bratski način, u trenutku kada čitav svet vodi tešku borbu sa ovim podmuklim nevidljivim neprijateljem, na najbolji način još jednom potvrđuje ogromnu snagu čeličnog prijateljstva koje je uspostavljeno između naša dva rukovodstva i dva naroda, i predstavlja uzor nesebičnosti i solidarnosti.

„Zadivljeni smo odlučnošću, mudrošću, snagom i požrtvovanošću, zahvaljujući kojima ostvarujete još jednu istorijsku pobedu nad jednom od najvećih pošasti našeg vremena. Ta pobeda danas je izvor nade za čitavo čovečansto, kao i oslonac u veri da ćemo, uz vašu pomoć, uspeti da prevladamo ovo tragično iskušenje“.

Predsednica Narodne skupštine je ukazala da Srbija ulaže sve svoje napore da zaštiti život kao najvišu vrednost.

„To je snaga koja će nam omogućiti da opstanemo, kao i da nakon ove borbe nastavimo da još jače i još predanije gradimo bolju budućnost i stvaramo ukupnu dobrobit naših naroda. Najdublje sam uverena da ćemo u ovome uspeti, polazeći od zajedničkih principa solidarnosti i uzajamnog poštovanja koje već dugo predano negujemo i koji se na najbolji način i danas potvrđuju“.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
subota, 30. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja